A mai sajtócsütörtökön beszélgettünk labdarúgó csapatunk vezetőedzőjével.

Szergej Rebrov

Kicsit furcsa, hogy ilyen rövid volt a téli szünet, egy kis idő még jó lett volna, de mindenkinek ennyi jutott, a tervezett munkát elvégeztük, a hétvégén pedig meglátjuk a Paks ellen, hogy mennyire sikerült jól. Az új játékosokat a szezon első felének elemzése alapján választottuk ki, elemeztük a csapat játékát és igyekeztünk megerősíteni azokat a posztokat, ahol úgy éreztük, hogy kell. Erősödnünk kell az előrejátékban, agresszívebbnek kell lennünk. Az első benyomásaim az újakról, hogy értik, mit szeretnénk, tudják, mit várunk el a posztjukon. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian a segítségünkre lesznek. Otigba régóta nem volt a keretben, nagyon keményen dolgozott, a számára a legfontosabb most a meccsterhelés, az edzőtáborban már 45-60 perceket játszott, jól érezte magát, látom, hogy óriási benne az akarat, jó, hogy visszatért.

Az újaknak mindig kell egy kis idő, ezt láttuk a korábbiakban is, három sorozatban játszottunk, például Boli is folyamatosan került egyre jobb formába, Isael több pozícióban is szerepelt. És ne feledjük azt sem, hogy a lehetőségeink limitáltak a légiós-szabály miatt. Jól szerepeltünk, vezetjük a bajnokságot is, ez önbizalmat kell adjon mindenkinek. A kevesebb meccs nem lesz probléma, ilyenkor jobban fel lehet készülni a következő találkozóra, valamint a játékosoknak is keményebben kell dolgoznia, hogy bekerüljenek a kezdőcsapatba. A fiataljainkban is látok fantáziát, persze amikor egy nagy kereted van, nem mindig lehet a megfelelő időt biztosítani nekik, de az edzéseken már használjuk őket, velünk vannak, ki kell tenniük magukért, ők is a Ferencváros jövője.

Örülök, hogy szombaton újra láthatjuk Böde Dánielt, aki egy remek ember. Szép időszakot töltött el a Ferencvárosban és jó teljesítményt nyújtott. Biztos kettőzött motivációval lép pályára, hiszen a Fradi szurkolók is nagyon szeretik. Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk, tiszteltben is kell tartanunk Danit, aki sokat tett az FTC-ért. Hallottam már egy-két érdeklődésről a játékosaink kapcsán. Szerintem a legfontosabb, hogy érezze jól magát a játékos, élvezze a munkát, a játékot és ha egy kis extra pénzt ajánlanak neki, csak ezért ne váltson. Itt volt Ivan Petrjak példája, ami jó tanulság lehetett mindenki számára, jól érezte magát, jól ment neki, mégis váltott.

Somalia érkezésének időpontja nem volt ideális a felkészülés szempontjából, sajnos csak kicsit később tudott csatlakozni hozzánk, egyelőre nem áll készen a szereplésre, hiszen legutóbb novemberben lépett pályára. De maximálisan odateszi magát az edzéseken, bízom abban, hogy minél előbb rendelkezésünkre fog állni. Vécsei Bálintnak is kell egy kis idő, számára nem szokatlan a nemzetközi szint sem, kezdi érteni a játékfilozófiánkat is.

Az évtized edzője szavazás végeredményről azt gondolom, hogy a szurkolók az eredményeket szeretik, ha van eredmény, akkor szeretik az edzőt is. Amikor idejöttem, a legfontosabb az volt számomra, hogy eredményesek legyünk és alakítsunk ki jó hangulatot a csapaton belül és a csapat és a szurkolók között. Egy család vagyunk, mindig mondom a játékosoknak, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a szurkolókat, ha nem jönnek ki a stadionba, akkor kinek fogunk játszani? A saját jövőmről azt tudom mondani, hogy élvezem a munkát itt, jó a viszonyom a vezetőkkel, a stábbal, a játékosokkal, amíg ide köt a szerződésem, élvezettel dolgozom ezért az egyesületért.