20 év után jutottunk be ismét a fináléba, ahol ma délután az Alba Volánnal csapunk össze.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, Final4, elődöntő
Ferencváros 1–0 MAC
Harmadok: 1-0, 0-0, 0-0
Gól: Tóth Gergely (Roczanov, Farkas)

Az Alba Volán elleni döntő 15.30-kor kezdődik a miskolci jégcsarnokban, jegyeket online lehet vásárolni, a mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

Arany (Nagy K.)
Kärmeniemi, Pulli – Nagy G., Németh, Tóth Ad.
Rantanen, Tóth Gergely – Kulmala, Pavuk, Switzer
Hegyi, Sarcia – Hajós, Juusela, Tóth Ri.
Boros, Tóth Re. – Farkas Simon, Roczanov, Tóth Gergő

Bővebb beszámoló: Fradi.hu

Négy teljes sorral mehettünk neki az elődöntőnek, amibe sokkal jobban álltunk bele, mint a szlovák Extraligában szereplő MAC, ezt erősítette meg a kapura lövéseket mutató statisztika, valamint az eredmény is, hiszen sikerült megszereznünk a vezetést. A “legmunkásabb” sorunk kaparta ki a gesztenyét, a letámadás után meglett a pakk, amit visszapasszoltunk a kék vonalnál érkező Tóth Gergelyhez, aki be is vágta azt a kapuba – hogy beleértek-e minimálisan, azt még a lassításból sem lehetett biztosra megmondani. Mint utóbb kiderült, ez lett a mérkőzés győztes találata, igaz, hogy a hátralévő időben is akadtak helyzetek bőven, de a kapusok a helyükön voltak. Csapatunk remek játékot bemutatva, nagyon nagyot küzdve legyűrte a sárga-kékeket, ami azért is nagy szó, mert ellenfelünknél 11 “import” játékos volt a keretben. Szép volt, fiúk!

Fodor Szabolcs

Nem gondolom, hogy szerencsés gól volt, megdolgoztunk érte, nekem nagyon tetszett ez a találat. Nagy odaadással és szívvel küzdöttünk, ez volt a kérés a fiúk felé, mindegy, hogy mi áll az eredményjelzőn, szívünket-lelkünket tegyük ki a jégre, adjuk ki, ami bennünk van, ez megtörtént és egy 1-0-ás győzelemhez volt elég, ami azt jelenti, hogy mi megyünk a döntőbe, ami óriási fegyvertény, szóval nagyon örülünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól regenerálódjunk és hogy holnap 100%-ot tudjunk nyújtani, meglátjuk, mire lesz majd elég. Éjfélig azzal foglalkozunk, hogy bejutottunk a döntőbe, utána pedig elkezdünk koncentrálni a Fehérvár elleni meccsre, hogy mit kell játszanunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk.