Az Év sportolója gálán vízilabda csapatunk tarolt, ezzel pedig clubunk lett az első egyesület, amely a kategóriában két különálló sportágban is elhódította az Év csapata díjat.

Galéria: FTC, NSO

Az Év edzője az FTC vízilabdacsapatának Bajnokok Ligája-győztes trénere, Varga Zsolt lett (438 pont). Jelölt volt még Selmeci Attila (Milák Kristóf, 390 pont) és Danyi Gábor (Győr, női kézilabda, 385 pont). A díjat Mocsai Lajos adta át.

Az elmúlt két évben az FTC vízilabdacsapata az olimpiai bajnok Varga Zsolt irányításával minden sorozatot megnyert, ahol csak elindult. Varga meglepő vallomás kíséretében vette át megérdemelt díját: „A pályafutásom elején volt egy pillanat, amikor abba akartam hagyni, ám egy mentorom azt mondta: próbáljam meg egyszerűsíteni a részleteket. Azóta eltelt sok év, de odáig jutottam az egyszerűsítésben, hogy egyetlen mondatban el tudom mondani edzői és életfilozófiámat: Nem érdekel, mitől nem működik, csak az érdekel, mitől működik!

Az Év csapatának a FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapatát választották meg (714 pont). Jelölt volt még a Győri Audi ETO KC (női kézilabda, 710 pont) és a női jégkorong-válogatott (251 pont). A díjat Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, valamint Gergely István, a Budapesti Honvéd ügyvezető-elnöke adta át.

A Ferencvárosi Torna Club lett az a magyar klub, amely két csapattal, két különálló sportággal is első tudott lenni a sportújságírók döntése nyomán a kategóriában.

Bővebben: Fradi.hu, MVLSZ, NS