Unai Melgosa beszélt az edzőtábor első két napjáról – csapatunk ma délután a KRC Genkkel méri össze erejét. Jelen állás szerint a meccset élő online streamen követhetjük majd.

Második teljes napján is túl van labdarúgócsapatunk a spanyolországi Benidormban. Az eddig eltelt rövid időszakot Unai Melgosa másodedző értékelte a fradi.hu-nak.

Mindenki óriási lelkesedéssel érkezett meg az edzőtáborba, fontos kiemelni, hogy ez nemcsak az újaknál volt így, hanem azoknál a játékosoknál is, akik már régebb óta itt vannak. Az újak mindent megtesznek azért, hogy minél előbb megértsék a játékunkat, és nagyon keményen hajtanak az edzéseken. Úgyhogy jelenleg elégedettek lehetünk.

Melgosa arról is beszélt, milyen tulajdonságokkal erősödött a keretünk Vécsei Bálint, Szánthó Regő és Gastón Lodcio érkezésével.

Mindenkiben látjuk már, hogy milyen potenciál van. Itt van már velünk Regő, Bálint és szerdán megérkezett Lodico is. Különböző típusú labdarúgók: az egyik labdarúgó fizikálisan erősebb, a másik a kreativitásban kiemelkedő, a harmadik például a játék intenzitásában, de mindegyikőjükben látjuk a minőséget, és a vágyat a fejlődésre. Összességében pedig biztos vagyok benne, hogy mindhárom labdarúgóval sikerült emelnünk a csapat minőségét.

Edzőnket arról is kérdeztük, milyen szerepe lesz a pénteki, Genk és a szombati, Union Berlin elleni edzőmeccseknek.

Az egyik elsődleges, hogy a játékosok felvegyék a ritmust, a másik, hogy az újak elkezdjék megérteni a struktúrát, a játékmodelleket, amiket játszani fogunk majd. És persze különösen lényeges, hogy senki se sérüljön meg ezeken a meccseken, nehogy elveszítsünk valakit a következő hetekre.

Csapatunk egészen január 21-ig Spanyolországban készül majd. A tervek pedig a következőek lesznek.

Folyamatosan növelni fogjuk az intenzitást, napról napra egyre specifikusabb feladatokat kapnak majd a futballisták. Az edzőmérkőzéseken persze több új információt kapunk, de biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyon meg akarja mutatni magát, és bizonyítani akarja, hogy a keretben a helye – zárta szavait Melgosa.

További képek: csütörtöki első és második edzés @ FTC facebook