Így megnyertük a cuneói felkészülési tornát az EB előtt – az Olaszország és Görögország elleni meccsen szerzett fradista gólokat is megmutatjuk.

Férfi vízilabda, felkészülési mérkőzés
Olaszország 14-14 Magyarország
Negyedek: 1-3, 5-2, 3-4, 5-5
Fradista gólok: Varga 3, Vámos 3, Zalánki 3, Pohl 2, Sedlmayer 1

Beszámoló: MVLSZ, VLV

Jansik Szilárd

Azt gondolom, hogy nagyjából teljesen erre számítottam, hogy az olaszok elleni mindig presztízsmeccs, lehet mondani talán, hogy az egyik legnagyobb presztízsű mérkőzés. Azért van mit visszaadnunk nekik. Azt gondolom, hogy vissza is fogjuk adni nekik a jövőben. Gondolok itt most ugye a világbajnokságon elvesztett elődöntőre. Klasszikus olasz színészkedést láttunk, s volt egy két olyan fújás ami aztán szinte biztossá tette, hogy valaki előbb-utóbb ütni fog. És ez meg is történt, ugye Zolit az elején víz felett megütötték, ez sípszó nélkül maradt. Onnantól kezdve már elindultak az ütésváltások.

Sedlmayer Tamás

Izgalmas mérkőzés volt, ráadásul az olaszok ellen, így, az Eb kezdete előtt. Olyan meccs, mint amilyenre számítottunk: eléggé hiriges, néha kaotikus. Egy ilyen meccset a játékvezetőknek sem lehet hibátlanul lehozni, de összességében szerintem jól megoldották. Az olaszokat ismerjük. Nem tudom hirtelen, milyen jelzővel illessük őket – úgy játszanak, ahogy, ez nem változott.

Vámos Márton

Úgy gondolom, hogy jól játszottunk ma. Védekezésben remek teljesítményt nyújtottunk, bár soknak tűnhet ez a 14 gól. Úgy gondolom, hogy még tudunk javulni is a védekezésben, hogy kevesebb gólt kapjunk. Apróságokon múlt szerintem. Ugye, Aicardi lőtt három centergólt, rossz kéz oldalon kaptunk két blokk mögötti gólt. Csak ez öt gól, amit, ha le tudunk redukálni egy-két gólra, akkor már jó úton haladunk a felé, hogy sikeresek legyünk.

Zalánki Gergő

A mai meccsről azt tudnám mondani, hogy talán úgy mentünk neki, hogy persze, játsszunk jól, csináljuk meg, de nem gondoltuk volna, hogy ez ennyire vérre menő presztízsmeccs lesz a végén. De teljes mértékben az lett és ahogy haladtunk szépen a meccsen, egyre feszültebb és idegesebb lett mindenki. És így egyre nagyobb értéke lett a győzelemnek, igazából döntetlennek, ami nekünk felért egy győzelemmel, mert több góllal vertük el a többieket, mint az olaszok, úgyhogy ez így kifejezetten egy jó felkészülési meccs lett, aminek tényleg rengeteg értelme volt. Érdekes, mindig akkor van verekedés amikor az olaszok játszanak. Teljesen normálisan játszottuk az amerikai meccset, teljesen normálisan lejátszottuk a görög meccset és az olaszoknál háromból két meccsen verekedés volt, úgyhogy ez azért nem lehet véletlen. És úgy gondolom, hogy ebben a vízilabda társadalomban nem is nagyon szeretik ezeket az olaszokat, pont amiatt, hogy tényleg elég undorító módon játszanak.