Ebből tízet a fradista pólósok vállaltak, mindet meg is mutatjuk – folytatás ma este Görögország ellen.

Férfi vízilabda, felkészülési mérkőzés
Egyesült Államok 10-15 Magyarország
Negyedek: 3-1, 2-6, 4-3, 1-5
Fradista gólok: Varga 4, Zalánki 3, Sedlmayer 2, Mezei 1

Beszámoló: MVLSZ, VLV

Jansik Szilárd

Azt gondolom, hogy nem volt rossz. Azért látszik, az amerikaiak jobban formában vannak, legalábbis ezt beszéltük meg. Azért ők a szerbekkel edzőtáboroztak. Nem tudom, most ott voltak Görögországban, tehát ők azért sokkal több hivatalos, plusz barátságos mérkőzést is lejátszottak. Azt gondolom, hogy ez így kezdésnek nem volt rossz, azért látszik, hogy távol van még a csúcsforma, de hát ennek még nem is kell itt lennie, mert még körülbelül 12 nap múlva van talán a spanyol meccs, amire kell úgy odaérkezzünk, hogy ott már oda kell tennünk nagyon keményen magunkat. Ez azért egy-két helyen látszott. Azt gondolom, hogy elég sok helyzetet még így is kihagytunk, hogy lőttünk tizenöt gólt. Azért az nem rossz, lőni tizenöt gólt. Talán a tíz egy kicsit sok a kapott, de azért az jó, hogy a második félidőt jobban bírtuk, mint ők. Pedig azért az amerikai válogatott híres arról, hogy jó fizikai állapotban van.

Pohl Zoltán

Ez volt az első meccs, első meccsnek nem volt rossz. Az amerikai fizikailag egy erős csapat. Úgy érzem, hogy ebben nem voltunk lemaradva, sőt, talán mi jobban állunk náluk. A játékelemekben azért voltak hibák elől is, hátul is. De azért vagyunk itt, hogy ezeket kijavítsuk és itt ezen a tornán is meccsről meccsre elől is és hátul is fejlődjünk, hogy mire odaérünk az EB-re, addigra jó legyen minden. Támadásban az pozitív, hogy tizenöt gólt tudtunk lőni. De a védekezés a fontos, úgyhogy azon javítanunk kell.

Sedlmayer Tamás

Egy elég brusztos mérkőzés volt. Azért szerintem látszódott és ezt meg is említettük így magunk között, hogy lehet, hogy jobb állapotban van és lehet, hogy több meccset játszott az amerikai csapat és ne tántorítson vissza minket, hogy ha esetleg jönnek föl és végig fej-fej mellett haladunk vagy ahogy említetted, vezettek is az elején. Ez be is jött igazából. Higgadtak voltunk szerintem. Hátul nyilván ez a tíz kapott gól nagyon sok és én biztos vagyok benne, hogy a jövőben ez kevesebb is lesz. Nyilván azért ez látszik abból is, hogy viszonylag hosszabb úszásokat csináltunk eddig és úgymond alapozásból jövünk. A támadásban a tizenöt gól szerintem ennek ellenére nagyon jó, úgyhogy összességében egy megfelelő első mérkőzés volt szerintem.