Így szép győzelemmel nyitották meg hokisaink a Fradi 2020-as évét.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 31. forduló
Ferencváros 5–1 DEAC
Harmadok: 2-1, 1-0, 2-0
Gólok: Pulli (Németh), Tóth A. (Németh), Kulmala (+1, Switzer, Tóth A.), Pulli (Roczanov, Hegyi), Nagy (Tóth A., Németh)

Arany (Nagy K.)
Kärmeniemi, Pulli – Nagy G., Németh, Tóth Ad.
Hegyi, Sarcia – Kulmala, Pavuk, Switzer
Rantanen, Tóth Gergely – Roczanov, Tóth Gergő, Tóth Ri.
Boros, Jászai – Pozsár, Tóth Re.

Újabb sérültünk tért vissza a jégre a DEAC ellen: újra játékra jelentkezett rutinos bekkünk, Anssi Rantanen! “Megszokott” forgatókönyv szerint indult a találkozó, szerencsére a folytatásban felülírtuk azt. Hiába domináltunk a meccs kezdetétől fogva, ellenfelünk az első kontrájából egyből megszerezte a vezetést, és berendezkedhetett arra a játékra, amellyel igazán eredményes tud lenni. De csapatunk nem hagyta ezt, és már az első szünetre megfordította az állást: előbb Pulli lőtt be egy kapu mögül visszapasszolt korongot, majd Tóth Adrián csapta be Hetényit Németh kiváló gólpassza után – ez a harmad vége előtt bő fél perccel történt. A második játékrészt gyors góllal kezdtük, Kulmala értékesített egy emberelőnyt, utána pedig védekezhettünk becsülettel, miután sorozatban négy kétpercest fújtak ránk, de jól zárt a retesz. A záró húsz percet ismét góllal nyitottuk, négy a négy elleni játékban Pulli cselezte be magát a kapu elé, majd felbőrözte Hetényit, a kegyelemdöfést pedig Nagy Gergő vitte be a hajrában. Így újabb lépést tettünk az alapszakasz második helye felé – a tegnapi napon eldőlt, hogy elsők már nem lehetünk, a Csíkszereda bebiztosította vezető pozícióját.

Fodor Szabolcs

Jó mérkőzés volt a részünkről, nagyon jól működtek a speciális egységek, sikerült az összes emberhátrányt kivédekezni és egy előnyös gólt lőni. Van pár meghatározó játékosa a Debrecennek, akik hiányoznak, ez azért látszott a mai meccsen, kevesen voltak, be tudtuk őket darálni. Örülünk, hogy ez sikerült és megszereztük a nagyon fontos három pontot.