És Dénes szerint ez ad egy komoly magabiztosságot a csapatnak.

– Nem tudom mással kezdeni, mint azzal: egészen fantasztikus éved volt. Kíváncsi vagyok, te hogyan értékeled. Amikor most visszatekintesz 2019-re, mi ugrik be, mi maradt meg benned elsősorban?
– Abszolút a BL-győzelem volt a csúcspontja ennek az évnek, mert a többi sikert egyrészt el is várta tőlünk a klub, másrészt mi is magunktól. A BL-trófea elhódítását viszont nemhogy nem várta el senki, hanem úgy nézett ki: egyszerűen nem állunk készen arra, hogy komolyabb csapatok ellen esélyesként szálljunk vízbe, mert szezon közben döcögött a játékunk a legnagyobb riválisok ellen.

– Beszéljünk a játékodról. Úgy tűnik, hogy a sportág virtuóz mestere lettél, világszerte nézik és felsőfokú jelzőkkel illetik a meccseken alkalmazott kreatív megoldásaidat. A külső szemlélő azt állapítja meg, hogy ez a fiú nagyon élvezi a játékot. Ez áll a különleges megoldások mögött?
– Élvezem. Azt hiszem, ez azért lehetséges és azért tudok eredményes is lenni, mert megfelelő háttér teszi ezt lehetővé. És itt nemcsak a saját személyes hátteremre gondolok, ami szerintem egyedülálló, hanem a szakmai oldalra is. Szerintem a Fradiban erősebb, nagyobb munka folyik, mint más klubokban, és ez minket olyan magabiztosságot eredményező fizikai állapotba helyez, ami miatt stabilan tud játszani a csapat és ezen belül én is.

– Az megfordul már a fejedben a napi meló közben, hogy mennyire fog hiányozni? Vagy hogy mi fog legjobban hiányozni?
– Az a baj, hogy egyre több olyan dolgot veszek észre, ami biztosan nem fog hiányozni… És ebből egyértelműen az következik, hogy megöregedtem. Viszont nyilvánvaló, hogy a jó teljesítmény, a sikerek azért “itt marasztalnak”. Mint korábban kifejtettem, a Fradiban végzett munka jó teljesítményt tesz lehetővé – nem mondom, hogy automatikusan következik belőle, mert nem tudni, mit hoz a jövő, de úgy tűnik, egyelőre nagyon eredményesek vagyunk. És amíg így van, addig nehéz ellökni magamtól a dolgokat. Pedig vagyok úgy néha hétköznapokon, hogy nem biztos, hogy lemegyek holnap.

– Tényleg??
– Igen. De még sose voltam olyan bátor, hogy ne menjek le. Egyszerűen nem bírom még megtenni. De lehet, hogy még nem is szabad.

A teljes interjú, amelyben szóba került a válogatott is: VLV. Valamint Varga Dénes is összeállított egy listát, hogy szerinte kik 2019 legjobb pólósai, az ötös névsorba két csapattársát is “nevezte”, ide kattintva találjátok ezt.