Hamberger Ádámot kérdezték.

A rangos drukkeroldal, az Ultras World a világ nyolcadik legjobb szurkolótáborának vá­lasztotta a Ferencváros focicsapatának fanatikusait. Az egymillió követővel rendelkező Facebook-közösség az egész éves szurkolói aktivitást vette alapul. Nézték a drukkerek létszámát, a koreográfia minőségét, a pirotechnikai eszközök használatát, de még a hangerőt is mérték.

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hiszen az Ultras World egy nemzetközileg is elismert ultraoldal – mondta a Borsnak a Fradi szurkolói csoportjának, a Green Monstersnek a ve­zetője, Hamberger Ádám. – Minden mérkőzés közel áll a szívemhez, de ha egyet kellene kiemelnem, akkor a CSZKA Moszkva elleni hazai Európa Liga csoportmeccs lenne az. Az egész nap fantasztikus volt. De a 30. bajnoki címig vezető úton is remek élményekben volt részünk. Úgy gondolom, nemcsak mi, szurkolók, hanem a csapat is előrelépett.

Érdekesség, de a világ legnépszerűbb klubjainak, mint a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München vagy a Manchester United a szimpatizánsai fel sem fértek a tízes listára, amelyen egy marokkói csapat, a Wydad Casablanca végzett az élen, míg Európában a lengyel Legia drukkerei a legjobbak. A top tíz közé bekerült még a Fradi „testvércsapata”, a Rapid Wien is, a hetedik lett.

Napi szinten tartjuk egymással a kapcsolatot. Beszéltük is, milyen érdekes, hogy eggyel előttünk végeztek. De azért re­méljük, jövőre megelőzzük őket – zárta Hamberger.