Klujber Katrint és Szucsánszki Zitát kérdezték a Győri ETO elleni bajnoki után.

Klujber Katrin

Mondhatjuk, a Győr a világ legjobb csapata, mi meg nagyon kiegyenlített mérkőzést tudtunk vele játszani karácsony és a világbajnokság után. Megmutattuk, ez a mi arcunk, ez a Fradi arca, csak kevés hiányzott, hogy nyerjünk. Felszabadultan és jól játszottunk, Bíró Blanka remekül védett, a lelkünknek jót tett, hogy ilyen szorosan alakult az eredmény. Azért vagyok csalódott, mert ötgólos vezetés után kaptunk ki. Nem sikerült jól a vébé, a megszokottól eltérő közegben, életem első világbajnokságán szerepeltem. Próbálom elfelejteni a történteket és építkezni a Győr elleni meccsből, hogy a most pályára lépő Ketit lássák máskor is.

NS

A Blikk Szucsánszki Zitát kérdezte:

Kevésen múlt a bajnokverés. Miért nem jött össze a siker?
– A végére olyan taktikát vetett be az ellenfelünk, amellyel nem nagyon tudtunk mit kezdeni. A győriek két gyors szélsőjét és a két beállóját nem voltunk képesek megállítani. Mi pedig sajnos kihagytuk a helyzeteinket, emellett a kiállítások is megnehezítették a feladatunkat. Hiába vezettünk sokáig, sajnos kikaptunk.

Hogyan érezte magát a visszatérését követően?
– Nagyon nehéz volt újra a pályán lenni. Edzésen már van olyan, amit meg tudok és meg merek csinálni, a meccs azonban teljesen más. Nagy a teher, inkább biztosra megy az ember, ami nem mindig jó. Sorozatban következnek a mérkőzések, majd belejövök.

Mit szólt, hogy a közönség kórusban kiabálta a nevét?
– Borzasztóan jó érzés volt, meghatott a hangulat. Szeretnek bennünket a drukkerek, remek érzés a Fradiban játszani. Ajándékba még csokit is kaptam, de nem eszem meg, mert oda kell figyelnem, hogy ne szedjek fel pluszkilókat.