Karácsony előtt rendezték az országos bajnokságot.

Galéria: 1. nap, 2. nap

December 20-22 között rendezték Budapesten a vívók felnőtt országos bajnokságát.

Férfi tőr egyéniben Szemes Gergő jutott el legtovább, egészen a negyeddöntőig: a 16 között Liszkai Tamással szemben győzött 15-9-re, majd Dósa Dániel 15-7-re nyert vívónkkal szemben a következő körben.

A női tőr versenyen Jeszenszky Szilvia és Zsoldosi Karolina neve is a legjobb 16 között szerepelt, sajnos előbbi számára itt is ért véget a verseny. Azonban Zsoldosi szoros asszón győzött előbb 15-14-re Hanzl Lilla ellen, majd Mohamed Aidától kapott ki a negyeddöntőben 15-4-es eredménnyel.

A csapatversenyben az FTC-t a tőrözők között mindkét nemben két-két csapat képviselte. A legjobb eredményt a Szemes Gergő, Madura Máté, Horváth Soma, Széki Bence összeállítású első számú férfi együttesünk érte el harmadik helyével.

A 16 induló egyesület közül a Fradi előbb a Tust győzte le 45:31-re, majd a Törekvés 2. ellen nyert hatalmas küzdelem után 42:39-re. Az elődöntőben a Törekvés első csapata sajnos jobban vívott a mieinknél és 45:24-es sikerével bejutott a döntőbe. A Ferencváros a bronzmérkőzésen a harmadik asszó után hattusos hátrányban volt, de Horváth Soma a válogatott Liszkai Tamást ragyogó vívással 6:2-re legyőzte, így már csak két tus volt a különbség. Szemes Gergő 5:1-es sikerével már a Fradi vezetett, egészen az utolsó előtt párig, amikor Liszkai visszavágott és Madura Mátét 8:5-re legyőzve 35:34-re már a Honvéd vezetett.

Ekkor jött fiatal tehetségünk, Szemes Gergő, aki hihetetlen küzdéssel és parádés asszóval 11:1-re verte Bellovicz Gábort, így az FTC 45:36-ra nyert és bronzérmes lett!

A Gál Botond, Horváth Keán, Skorka Csongor, Tóth Zsombor összeállítású FTC 2. nyolcadik lett. A nőknél az FTC (Jeszenszky Szilvia, Zsoldosi Karolina, Fekete Hanga, Tölgyesi Zsófia) az ötödik helyen végzett, míg az FTC 2. (Balogh Virág, Kovács Aletta, Szapanidu Szófia, Zsoldosi Emília) a kilencedik lett.

Fradi.hu