Támadónk kapott a nyakába egy pohárnyit, emiatt állt oda a labda mögé Diósgyőrben.

Nem akármilyen góllal búcsúzott az esztendőtől. Minden erejét beleadta a szabadrúgásba?
Nem spóroltam az erővel. Eredetileg csapattársam, Isael volt kijelölve a szabadrúgás elvégzésére, de szóltam neki, engedje át a lehetőséget. Nem sokkal előtte az ellenfél drukkerei bedobtak egy sörrel teli műanyag poharat a pályára, amelynek nagy része a nyakamban kötött ki. Nagyon dühös voltam. Mindig tiszteletben tartom a szurkolókat, soha egyetlen rossz szót sem mondanék rájuk, hiszen a labdarúgás értük van, de elvárom, hogy ők is ugyanúgy tiszteljenek bennünket, labdarúgókat.

Szóval ha nincs a sör, elképzelhető, hogy nem is ön áll a labda mögé?
Ragadtam a sörtől, úgy voltam vele, megpróbálok nemes bosszút állni. Odaálltam a labda mögé, és beleadtam minden dühömet.

Minden jó, ha jó a vége?
Kétségtelen, ennél jobban nem is sikerülhetett volna nekünk az ősz vége. Fontos győzelmet arattunk idegenben, nem véletlenül mondta a találkozó előtt Szergej Rebrov, hogy a bajnoki címhez ezek a három pontok kellenek.

A mérkőzés után nagy volt az öröm az öltözőben?
Mindenki gratulált a másiknak, megveregettük egymás vállát, összeölelkeztünk. Aztán mire leültem a helyemre, már legalább ötven szöveges üzenet várt a telefonomon, alig győztem rájuk válaszolni az este. De egyet sem hagytam ki. Nagy volt az öröm, éreztük, kemény meló van mögöttünk, és most nem csak a vasárnap esti találkozóra gondolok.

Na igen, nem akármilyen ősz áll a Ferencváros mögött.
A tabella első helyén telelünk, jó hangulatban mehetünk a szünetre, és az Európa Ligában is mindent kiadtunk magunkból.

Dühös vagy szomorú volt a kiesés miatt, esetleg mondhatjuk, hogy ez a realitás?
Inkább szomorú voltam. A Ludogorec elleni utolsó csoportmérkőzésen megvolt a lehetőségünk, hogy az egyenes kieséses szakaszba jussunk. A játék alapján meg is érdemeltük volna. A sorsolást követően sokan mondták, jó, ha egy pontot szerzünk a négyesben – ehhez képest az Espanyol egyszer sem vert meg bennünket, a CSZKA Moszkva ellen négy pontot szereztünk, a továbbjutás a Ludogoreccel vívott meccseken ment el. De összességében rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, ne feledjük, legtöbbünk életében először játszott nemzetközi kupa csoportkörében. Úgy éreztem, evés közben jött meg az étvágy, nem sokon múlt a továbbjutásunk.

Nem bánja, hogy vége az őszi szezonnak? Most kezdte el rugdosni a gólokat.
Némileg bánom. Legutóbb, a Puskás Akadémia ellen odahaza dupláztam, vasárnap a Diósgyőr otthonában győztes gólt lőttem, és az erőállapotom is megfelelő. A magam részéről még mehetett volna tovább a bajnokság, de azzal is tisztában vagyok, a testileg és mentálisan is pihenőre van szükségünk. Sűrű hónapok állnak mögöttünk, a sok mérkőzés alaposan igénybe vett bennünket.

A nyáron érkezett Magyarországra. Azt kapta, amire számított?
Igen, sőt valamivel többet is. Nem csak megszoktam, meg is kedveltem Budapestet, mondhatom, nagyon jól érzem magam a klubnál, Szergej Rebrov remek edző, az elmúlt hónapokban sokat tanultam, jó érzésekkel utazok el pihenni.

Mi lesz a program? Irány Ukrajna, vagy valamelyik tengerpart?
A feleségemmel nemrég házasodtunk össze, a sűrű program miatt egyelőre nem tudtunk elmenni a nászutunkra, odahaza, Ukrajnában felhúztuk a gyűrűt egymás ujjára, ám aztán jöttünk is vissza Magyarországra, mert folytatódott a bajnokság. A nászutat most pótoljuk, kedden indulunk a Maldív-szigetekre. Jó lesz kicsit pihenni.

NS nyomán