Bolgár lapszemle.

A Ludogorec továbbjutása nem forgott komoly veszélyben; ült Gencsev célfutballja – összegzi a Ludogorec Razgrad–Ferencváros (1–1) mérkőzést a bolgár sajtó, amelynek egy része elismeri, a 20. percben jogosnak tűnő tizenegyest úszott meg a hazai csapat. A Duma kiemeli a sors iróniáját: az FTC nyáron a Bajnokok Ligája-csoportkörétől ugyan búcsúztatta a razgradiakat, most mégis a bolgárok készülhetnek a tavaszi folytatásra, míg a magyar csapat elbúcsúzott Európától.

A Ludogorec nagy tét mellett mutatta meg, milyen minőséget képvisel, és tavasszal is ott lesz az Európa Ligában” – indítja beszámolóját a gong.bg. A lap szerzője szerint a meccs első percei voltak a Ferencvárosé, aztán kiegyenlítődött a játék, sőt, a hazaiak kezükbe is vették az irányítást, megérdemelten szereztek vezetést. A hosszabbításban született egyenlítésről úgy írnak, kár érte, de előzetesen bárki kiegyezett volna a továbbjutást jelentő döntetlennel. A Gong újságírója hozzáteszi, egyedül a 20. percben került komoly veszélybe a Ludogorec továbbjutása, ekkor Cicinho kapott kézzel Nguen beadásába a büntetőterületen belül, de „a játékvezető határozott döntést hozott a büntető követelő magyarokkal szemben.

A visszajátszások azt mutatták, a hátvéd szabálytalan volt, még ha nem is volt szándékos a mozdulata” – ismeri el az elmaradt büntető tényét a topsport.bg. A továbbjutás szempontjából kulcsfontosságúnak írják le ezt az öt percet, mivel nem sokkal a kezezés után jött a Ludogorec vezető találata. Tudósításuk szerint a második félidőben a razgradi együttes kiüthette volna az FTC-t, de Wanderson, Marcelinho és Cicinho is elpuskázta a maga ziccerét. A lap kiemeli, a mérkőzés 1.5 millió euró sorsáról is döntött, ennyit keresett a Ludogorec a csoportkörből való továbbjutással.

A Ludogorec történelme során negyedszer éli meg a tavaszt az Európa Ligában” – összegez a Sztandart. A lap kiemeli Sztaniszlav Gencsev meccs utáni értékelését, amelyben a tréner arról beszélt, szerinte mind a két csapat nyert egy félidőt: a Ferencváros az elsőben, a Ludogorec a másodikban volt erősebb; összességében pedig 1–0 után nem érezte azt a játékban, hogy az ellenfél fordíthatna ellenük. „Rendkívül, rendkívül fontos meccs volt” – hangsúlyozza a játékosok vállára nehezedő terhet a standartnews.com.

Megvan a bosszú.” A duma.bg tudósítása már inkább tudatos célfutballként írja le a Ludogorec csütörtöki teljesítményét. A találkozó hangulatáról írva kiemeli a Ferencvárost vonattal elkísérő mintegy ezer főt. A lap hozzáteszi, a Ludogorec nemes bosszút állt a magyar csapaton, amely nyáron a Bajnokok Ligája-csoportkörétől ugyan búcsúztatta a razgradiakat, most mégis a bolgárok készülhetnek a tavaszi folytatásra.

„A Ludogorec a mérkőzés jelentőségének megfelelő taktikával, az első igazán komoly helyzetével élve, majd a játékot kontrollálva kiérdemelte a létfontosságú egy pontot” – fogalmaz a Dnesz, amely szerint szintén nem volt benne a játékban, hogy a Ferencváros győzzön.

A novsport.bg újságírója úgy látta, hogy a bolgár csapat hatékony és szinte hibátlan taktikát alkalmazva harcolta ki a továbbjutást. A 11-es szituációról azt írják, hogy a játékvezető nem látta a helyzetet és büntető helyett szögletet ítélt. A lap a Ludogorec szünet utáni játékát is kiemeli, mondván alig engedtek helyzetet a Fradinak. A novsport megemlíti a Ludogorec-vezetőedző, Gencsev értékelésést is.

Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert mindkét csapat nagyon jól játszott, ugyanakkor rengeteg ki nem kényszerített hiba adódott mindkét oldalon. Ami viszont jó, hogy az első komolyabb hibát nekünk sikerült kihasználnunk és gólt lőttünk belőle. Szerencsések voltunk, hogy nem mi kaptunk korán gólt. Elsősorban annak köszönhetjük a jó eredményt, hogy magabiztosabbak voltunk – mondta a tréner.

A 24.chasa negatívumot is talált a továbbjutást érő döntetlenben, a Ludogorec győzelem esetén ugyanis 570 ezer eurót kapott volna az UEFA-tól, az egy pontért viszont “csak” 190 ezer euró jár, de összességében nem lehetnek elégedetlenek a bolgárok, ugyanis az eddigi menetelésük során nagyjából 6 millió eurót gyűjtöttek össze.

Csakfoci, NSO