Vezetőedzőnk és játékosaink tegnapi Európa Liga csoportmeccs utáni értékelései.

Botka Endre

Az egész meccsen éreztük, hogy van esélyünk, hiszen megvoltak a helyzeteink. Most nagyon szomorúak vagyunk, ezt az eredményt fel kell dolgozunk. Az elején bíztunk benne, hogy mi lőjük az első gólt, ez nem sikerült, ám még a végén is volt sanszunk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést és továbbjussunk, de ez sajnos nem sikerült. Mindenre fel voltunk készülve, nem éreztem nyomást amiatt, hogy a csapatkapitányt kellett helyettesítenem.

Isael Barbosa

Nem volt nagy különbség a két csapat között. A Ludogorecnek nagyobb tapasztalata van Európában, ennek ellenére rengeteg helyzetet hagytunk ki – köztük én is –, de jól játszottunk. Tapasztalatot szereztünk, erre mindenképp jó volt ez az EL-csoportkör. Nehéz hónapokon vagyunk túl, ráadásul a bajnokság is nagyon fontos nekünk. A csoportkör véget ért, ám az idény még nem: meg kell nyernünk az NB I-et, és továbbra is azért küzdünk, hogy jövőre a BL-ben induljunk.

Sigér Dávid

Nagyon készültünk arra, hogy meglehet a továbbjutás. Azt gondolom, az már önmagában siker, hogy egyetlen meccsre voltunk a továbbjutástól. Négy döntetlen, egy győzelem, egy vereség, szerintem jól helytálltunk. Megtapasztaltuk, milyen az Európa Liga, jövőre szeretnénk újra európai kupasorozatban szerepelni. Miután láttuk, hogy képesek vagyunk megugrani ezt a szintet, sokkal nagyobb lett az önbizalmunk, pedig egyszer sem voltunk esélyesek.

Szergej Rebrov

Most játszottunk a legjobban a Ludogorec elleni négy meccs során. Az első perctől kezdve megvoltak a helyzeteink, az első félidőben járt volna nekünk egy büntető, de meg kell hagyni, hogy a bolgár csapat nagyon jól kontrázott. Büszke vagyok a játékosokra, mert az utolsó meccs utolsó percéig megvolt az esélyünk a továbbjutásra. Most a regeneráción a sor, haza utazunk, és jöhet a következő meccs. Mondtam a játékosoknak, hogy, ha jövőre szeretnének újra az európai kupaporondon szerepelni, akkor otthon is jól kell teljesíteniük. Köszönjük a szurkolóknak, akik elkísértek bennünket és végig szurkoltak nekünk.

Kivonat: NSO, Origo