Ukrán sajtóhírek szerint.

Az egyik ukrajnai fociportál, a Footboom információi szerint négy olasz élvonalbeli csapat, a Fiorentina, a Bologna, a Genoa és a Sampdoria is kiszemelte magának Oleksandr Zubkovot, a Sahtar Donyeck – kölcsönben a Ferencvárosnál futballozó – szélsőjét.

A lap ugyanakkor hozzáteszi, hogy a Ferencváros is szeretné hosszabb távon megtartani az idény végéig kölcsönkapott játékost, ugyanakkor a Sahtarnál még nem biztosak abban, hogy meg akarnak-e véglegesen válni a több mint 1 millió euróra taksált, 23 éves futballistától.

Hozzáteszik, hogy az olasz kérők közül a Fiorentina lehet a leginkább érdeklődő Zubkov iránt, mivel Firenzében a topklubok által üldözött olasz válogatott szélsőjük, Federico Chiesa feltehető távozására is készülnek. Ugyanakkor Zubkov képviselője a cikk szerint egyelőre nem lépett az ügyben, mivel védence jól érzi magát a Ferencvárosnál, és nem akarnak semmiféle konfrontációt például azzal, hogy más klubokkal egyeztetnek.

Zubkov 25 tétmérkőzésen viselte már az idényben az FTC mezét, ezeken 5 gól és 7 gólpassz a mérlege, legutóbb épp a hétvégén, a Puskás Akadémia elleni bajnokin (2-2) talált be a szélső, rögtön kétszer is.

Csakfoci