A szurkolók pedig a Népligetben tartottak jótékonysági focitornát, a Fradi-vonat pedig Erdélyben fog segíteni az Európa Liga túrán.

További képek: FTC facebook

A ferencvárosi B-közép tagjai a Tűzoltó utcai gyerekklinika javára gyűjtöttek jótékonysági rendezvényükkel, és ha már összejöttek, fociztak egy jót a Fradi-öregfiúk ellen.

Az Elek Gyula Sportcsarnokban folyamatosak voltak a beszólások, folyt az ugratás a pályán. Az öregfiúk között ott futballozott Keller József, Gyepes Gábor, Szücs Mihály, Telek András, Lisztes Krisztián és Vincze Ottó is. A csapat egykori kapitánya, Keller kijelentette, örömmel jöttek, mert valóban jó érzés jónak lenni, különösen a gyerekekért tenni valamit, így hát senki sem keresett kibúvót, hivatkozott családi programra, karácsonyi nagybevásárlásra, mindenki az első szóra ugrott.

Sokan kritizálják ezeket a fiúkat, többnyire igaztalanul, hiszen, mint most is, emberségből többször jelesre vizsgáztak – mondta Keller.

Togyer Zsanett a szurkolók részéről elmondta, már tizedik éve gyűjtenek a Tűzoltó utcai klinika javára. Nem pénzt visznek, hanem olyan adományokkal segítik a kicsik gyógyítását, amelyek hiányoznak a klinikának.

Az ünnepek közeledtével megkapjuk a kórháztól a listát, mi az, amire a legnagyobb szükség van – magyarázta a szurkoló – és igyekszünk azok beszerzésében segíteni.

December 17-én húsz-harminc társunk személyesen viszi be a megvásárolt eszközöket, és játszunk kicsit a gyerekekkel. Tavaly másfél millió forint gyűlt össze, az idén pedig már kétmilliónál tartunk. A Szurkolók–Öregfiúk meccs végén – bár nem volt az előzetes programban – megható pillanat következett: egy nyolcéves fiú, Pintér Attila érkezett a lelátóról, akinek az volt a kívánsága, hogy részt vehessen a rendezvényen. Ő is nagy meccset vív – a gyógyulásért.

A korábbi nagy kedvencek rögtön maguk közé állították a tablókép elkészítésekor. A délutáni bajnokin tovább folytatódtak számára az izgalmak, a drukkerek a klub segítségével ugyanis elintézték a fiúnak a kezdőrúgást.

Bors