Kim Rasmussen tovább dolgozna – a fradista lányok 14 találatot jegyeztek a VB helyosztón.

Női kézilabda, világbajnokság, a 13. helyért
Magyarország 21-26 (12-12) Franciaország
Fradista gólok: Lukács 7, Kovacsics 3, Márton 3, Schatzl 1

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Kovacsics Anikó

Úgy álltunk neki ennek a mai mérkőzésnek, hogy mindenképp lépjünk ki abból, hogy mekkora kudarc ért minket és próbáljuk meg tisztességgel befejezni ezt a vb-t. Szerintem ez sikerült, bár a meccs végére előjött, hogy már nagyon elfogytunk, de tisztességgel játszottunk végig. Ezen a vb-n az egyéni teljesítmények kicsit későn kezdtek a felszínre törni, gondolok itt magamra is. A tavalyi Eb-n voltak egy gólos győzelmeink, most ezek az egy gólok nem a mi javunkra döntöttek és ezek ilyen kudarcokat eredményeznek. Van min dolgozni, sokat hibáztunk. Nem szabad lehajtanunk a fejünket, mert az élet megy tovább, de ez egy nagy csalódás volt mindannyiunk számára.

Lukács Viktória

Mindkét csapat kicsit csalódottan érkezett a mai mérkőzésre, nem erre számítottunk ezen a vb-n. Nagyon fáradt volt mind a két együttes, ötven percig bírtuk és utána sajnos nagyon elfogytunk. Az Elnök Kupa jó gyakorlás volt a csapatnak, hogy egy ilyen pofon után fel tudtunk állni, mindkét mérkőzést meg akartuk nyerni, az egyiket sikerült is. Abban bíztam, hogy benne leszünk a legjobb nyolcban, de ez most nem sikerült sajnos.

Kim Rasmussen

Természetesen csalódott vagyok, de ezen az utolsó két mérkőzésen megmutatták a lányok, hogy mit tudnak, és ennek örülök. Sosem adom fel. Apró részletek döntöttek ezen a vb-n. Az előző évben a magunk útját jártuk – jól. Azért vagyok itt, hogy dolgozzak, hogy minél jobbak legyünk, imádom a munkámat, imádom Magyarországot, imádom ezt a csapatot, de néha a sport ilyen. Ha a szövetségnél úgy gondolják, hogy nem én vagyok a legmegfelelőbb személy, az az ő döntésük, de én úgy gondolom, megdolgoztam ezért, ismerem a csapatot, a kultúrát, jól érzem magam, minden tőlem telhetőt továbbra is megteszek.