Összefoglaló és értékelések az OSC elleni győzelemről.

Jansik Szilárd

Hét gólon tartani ezt az OSC-t nagy dolog. Tényleg örülök, hogy ennyire összeszedtük magunkat. Nem volt mostanában olyan szitu, hogy az ellenfél vezessen, de nagyon jól reagáltunk erre, nem adtuk fel egy pillanatig sem, pedig többször is volt labdájuk a háromgólos előnyhöz. Jobban bírtuk fejben – úgy néz ki.

Mezei Tamás

Két részre bontanám a mérkőzést, az elején nagyon sok helyzetet hagytunk ki, és az év egyik leggyengébb játékával rukkoltunk ki. Szerencsére ettől sem törtünk meg, és miután visszakapaszkodtunk, új meccs kezdődött, azt pedig jobban bírtuk idegekkel, és szerintem kijött az is, hogy hosszabb a kispadunk és összeszokottabbak vagyunk. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy rossz játékkal is elhódítottuk a trófeát. Azt mondják, az igazán jó csapatnak az az egyik ismérve, hogy akkor is győzni tud, ha nem játszik jól, velünk pedig most pont ez történt. Minden idény több időszakra bontható, az első hónapokban másnak van jelentősége, mint a következőkben, amikor a trófeákért játszunk. Természetes evolúciós folyamat, hogy így feljavult a védekezésünk. Az egész idényben nagyon sokat gyakoroltuk, mostanra kellett összeállnia, és mint láttuk, nagyon jól is működött az előző időszakban. A Mladost Zagreb elleni BL-meccs és a kupadöntő volt az elmúlt hetek két legfontosabb mérkőzése, az egyiken öt gólt kaptunk, a másikon hetet, ez önmagáért beszél.

Pohl Zoltán

Tudtuk, hogy hatalmas csata lesz, elhúzott az OSC és nem számítottunk arra, hogy nekünk kell futni az eredmény után. De így alakult és a csapat erejét mutatja, hogy nem hagytuk, hogy még jobban elmenjenek. Végig ott voltunk, amikor három góllal elmentek, akkor is ugyanazt a játékot csináltuk. Vissza bírtunk jönni és a végén, amikor kellett, akkor megnyertük. Nagyon büszke vagyok a csapatra.

Sedlmayer Tamás

Jól játszottak az OSC-sek, megszorongattak minket, de hál’ istennek, a végén helyén volt az eszünk és a szívünk – behúztuk a meccset.

Varga Dénes

Az az igazság, hogy a 2:0-as vezetésünket követően jobban játszott az OSC – egészen az utolsó negyedig. Akkor – ahogy egyébként én számítottam is erre – kicsit mellénk állt az, ami a mi erősségünk, a jobb erőnlét és a döntőrutin. Egyszerűen többet játszottunk éles meccset, mint ők és ezért a stresszhelyzetet szerintem jobban tudtuk kezelni. Senkin nem láttam, hogy megilletődött volna. Én magam is azt éreztem: lehet, hogy vezet az ellenfél és lehet, hogy ötméteresekkel fog eldőlni, de biztos, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe.

Vámos Márton

Nehezen indult, vagyis hát nem nehezen, mert 2:0-ra elmentünk, de felzárkóztak. Néhány ember rossz napot fogott ki, nem mentek be a lövések, de hát a védekezéssel megnyertük a mérkőzést. Nem lehet mindig tíz fölötti gólt lőni, ezt elmondta Zsolt is, de hogyha jól védekezel, ha például hét gólon tartod az ellenfelet, mint mi tettük ma, akkor lehet nyerni meccset. Ennyi.

Vogel Soma

Azt gondolom, hogy a fegyelmezett védekezés volt igazából ennek az alapja, mert nekem is segítség, hogyha azok az emberek lőnek és abból a pozícióból és abban az időben, amiket megbeszéltünk és le van tisztázva, hogy kinek hol kell lennie. Ez a meccs elejétől fogva így működött. Ez nekem is lendületet adott és erőt és ilyenkor könnyebben bele tudok rázódnia a meccsbe.

Zalánki Gergő

Megnehezítettük magunknak azzal, hogy három ötméterest is kihagytunk, illetve buta, elkerülhető gólokat kaptunk. A magam részéről én kaptam három kiállítást elég gyorsan – úgy gondolom, hogy abból az egyik volt talán kiállítás, de az is…, hát ez ilyen. De igazából nem érdekel, a lényeg az, hogy nyertünk. Örülök nagyon.

Varga Zsolt

Ahogy az elmúlt hetek mérkőzései után többször is mondtam, azzal voltam leginkább elégedett, ahogyan a védekezésünk működött. Kevés gólon tudtuk tartani az ellenfeleinket és ez ma is igaz volt. Ha megnézzük az OSC meccseit az utóbbi időszakból, látható, hogy sok gólt értek el, még a Pro Reccónak is tízet lőttek. Úgy gondolom, hogy a mai meccs kapcsán is leginkább azt kell kiemelni, hogy hét gólon tudtuk tartani őket. Ez volt a kulcs. Különben nehéz is lett volna, hiszen ma nekünk nem nagyon mentek a támadások, volt kapkodás, talán egyfajta idegesség, feszültség munkált a játékosokban vagy egyszerűen csak ma így mentek a dolgok, nem úgy sikerültek a lövések, a támadásbefejezések, mint ahogy szerettük volna. Ezért aztán ezen a meccsen nagyon nehéz lett volna túllőni az esetlegesen bekapott sok gólt. Úgyhogy azt mondom: ma hátul nyertük meg ezt a mérkőzést. Nyilván ehhez kellett Soma kimagasló teljesítménye is, anélkül sem sikerülhetett volna. Mindemellett nagy szükség volt ma arra, hogy a megfelelő pillanatban tudjunk olyan gólokat lőni, amilyeneket például a vége felé lőttünk – az utolsó három találatunk tényleg extra egyéni teljesítményből született.

Bővebben: NS, VLV