A “Szakosztályok az Arénában!” programsorozat keretein belül látogatnak ki az Üllői útra.

A Ferencvárosi Torna Clubban 1951-ben honosodott meg a gyorskorcsolya, épp amikor igazán elkezdődött a klub kálváriája, vagyis a szörnyű emlékű ÉDOSZ-, majd Kinizsi-korszak. A gyorskorcsolya, sajnos, nem volt hosszú életű, mindössze hat évet élt a szakág, Kónya Béla személyében mégis volt egy országos bajnoka. A szakág 1957-es megszűnésében jelentősen közrejátszott az a tény, hogy az 1956-os forradalom leverése után az élgárda külföldre távozott.

Hatvankét évvel a gyorskorcsolya szakág megszűnése után klubunk 2019 februárjában bejelentette, hogy újjáalakul az FTC korcsolya szakosztálya, amely olyan bombaigazolásokkal kezdte meg működését, mint a világklasszis Liu testvérek, vagyis az olimpiai, világ- és Európa- bajnok, Világkupa-győztes Liu Shaolin Sándor, és öccse, az olimpiai és Európa-bajnok Liu Shaoang. A magyar sport történetének első téli olimpiai aranyérmes csapatának oszlopos tagjai mellett csatlakozott a Ferencvároshoz, Cole és John-Henry Krueger, valamint a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákos.

Az újjáalakult szakosztály első magyar bajnoki címét az ausztrál származású, de magyar válogatott Lockett Deanna szerezte, de a Liu testvérek egyéniben és váltóban is aranyérmesek lettek a szeptemberi országos bajnokságon. Az idei Világkupa-sorozatban, Montrealban Liu Shaolin Sándor és az 5000 méteres váltó, míg Nagojában Liu Shaoang nyert aranyérmet. A január végén, Debrecenben rendezendő rövidpályás Európa- bajnokságon várhatóan legalább hat korcsolyázónk lesz ott a magyar válogatottban, amelynek tagjait több számban is a legesélyesebbek között tartják számon. Az utánpótlásunk is remekelt az elmúlt időszakban. A nemrég a Fradi TV-ben is bemutatott Csizmadia Márk nemzetközi szinten is korosztálya egyik legtehetségesebb versenyzője, de a jövőre nézve érdemes megjegyezni Albert Viktória és Végi Dániel nevét is.

Az FTC vezetősége szeretne lehetőséget adni a labdarúgáson kívüli, talán kevésbé reflektorfényben szereplő sportágaknak, hogy a labdarúgócsapat közönségének bemutatkozhassanak. Emiatt a szezon minden hazai bajnoki mérkőzésén egy-egy szakosztály kitelepül a Groupama Arénába. Ennek köszönhetően szurkolóink személyesen ismerkedhetnek meg az FTC szakosztályaival, a lehetőségekhez mérten, akár ki is próbálhatják az adott sportágat, és minden lényeges információt megtudhatnak a sportolókról, mérkőzésekről, toborzásról! A „Szakosztályok az Arénában” programsorozatnak köszönhetően a tavaszi idény végére a remények szerint szurkolóink egy átfogóbb képet kapnak arról, hogy mi is az a Ferencvárosi Torna Club, mennyi különleges és szerteágazó sportág fut a zöld-fehér színek alatt, hány kivételes sportember, edző dolgozik fanatikusan, és küzd hétről-hétre a Fradi hírnevéért, a Fradi Családért, ezáltal a szurkolókért is!

Fradi.hu, a Felcsút elleni bajnoki alatti további programokról ide kattintva olvashattok.

Az alábbi videókból kiderül, milyen jó hangulatú eseményre lehet számítani: