A lányok pedig bronzérmesek lettek a sorozatban.

Női vízilabda, Magyar Kupa, Final4, elődöntő
UVSE 11–8 Ferencváros
Negyedek: 2-1, 4-1, 1-2, 4-4
Gólok: Illés 2, Ráski 2, Csabai 1, Gémes 1, Muzsnay 1, Pőcze 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ

Az FTC Magyar Kupa bronzérmes női vízilabda csapata a 2019/2020-as szezonban

Férfi vízilabda, Magyar Kupa, Final4, elődöntő
Ferencváros 13–8 Szolnoki Dózsa
Negyedek: 5-0, 3-1, 1-4, 4-3
Gólok: Fountoulis 3, Varga 3, Jansik 2, Német 2, Vámos 2, Zalánki 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

A másik ágon az OSC 11-9-re nyert a Miskolc ellen, így velük döntőzünk. A finálé ma 16 órakor kezdődik a Komjádi-uszodában, a jegyek az Eventim oldalán vásárolhatóak meg. Az összecsapást a Duna World közvetíti majd élőben.

Jansik Szilárd

Először is: boldog vagyok, hogy sikerült bejutnunk a döntőbe! Megmondom őszintén, keményebb meccsre számítottunk és nemcsak én, hanem az egész csapat. Ezért is hajtottunk nagyon az elejétől kezdve, azt mondtuk, hogy nyomjuk meg az elejét nagyon és akkor utána sok cserével tudunk játszani, hogy mindenki friss legyen a holnapi döntőre. Hál’ Istennek, ezt a tervet sikerült megvalósítani, felépítettünk egy 6-8 gólos előnyt, s bár utána egész jól visszajöttek, de azért a győzelmünk nem forgott veszélyben. Nagyon kiélezett mérkőzésre számítok a döntőben, azt gondolom, egyik részről sem lesz nagy vezetés. Ki-ki meccs lesz és szerintem a negyedik negyedben fog eldőlni. Megmutatta az OSC, hogy jók, de azt gondolom, hogy mi jobbak vagyunk, legalábbis ebben bízom. Szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát!

Sedlmayer Tamás

Nem gondoltam volna, hogy hasonlóan kezdünk, mint a szerdai Bajnokok Ligája meccsen, a folytatásban azonban sajnos felvettük azt a ritmust, amelyet a Szolnok szeretett volna, ezért lőttek több gólt a második félidőben. Nem lehetünk teljesen elégedettek, de megnyertük a meccset és bejutottunk a döntőbe, tehát elértük a célunkat. A hibákat ki kell küszöbölni, vasárnap pedig végig koncentrált teljesítményt kell nyújtanunk.

Varga Zsolt

Kitűnően kezdtünk, stabil volt a védekezésünk, jöttek a védések is a kapuból. Mindig azt mondom, hogy ez a játékunk alapja, és ha ez megvan, akkor is nyerni tudunk, ha éppen nem támadunk olyan jól. A második félidőre azt kértem, hogy a nagy különbség ellenére se váltsunk ritmust, de a döntőre is gondolva kicsit visszavettek a játékosok, és azért a Szolnok is feljavult közben. Megnéztük az OSC mérkőzését, azt láttam, hogy erősek, jó formában vannak és egyértelmű, hogy Prlainovics meghatározó a játékukban. Nagy akarattal játszanak, szóval jó mérkőzésre számítok.