Ma pedig a Dózsának tegnap kilencet ütő Brassóval csapunk össze.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 21. forduló
Ferencváros 8–0 Hokiklub Budapest
Harmadok: 3-0, 3-0, 2-0
Gólok: Switzer (Kulmala), Kulmala (Switzer, Tóth Ri.), Switzer (Tóth Ri., Tóth Gergely), Tóth Re. (Hajós, Németh), Németh (Hajós, Pulli), Rantanen, Pavuk (Nagy G., Tóth Gergely), Pulli (Nagy G., Tóth A.)

Nagy K. (Arany)
Rantanen, Tóth Gergely – Nagy G., Pavuk, Tóth Ad.
Kärmeniemi, Pulli – Kulmala, Switzer, Tóth Ri.
Hegyi, Sarcia – Farkas, Roczanov, Tóth Gergő
Boros, Jászai – Hajós, Németh, Tóth Re.

Az első két találkozásunk egyaránt 9-1-es győzelmet hozott, ha ezt a végeredményt nem is, a gólkülönbséget sikerült lemásolni. És a 8-0 talán még örömtelibb is, hiszen így fiatal születésnapos kapusunk, Nagy Kristóf shut-outot tehetett a torta mellé. Csapatunk dominálta a mérkőzést, ellenfelünk többször öt az öt elleni játékban is a saját harmadában ragadt hosszú időre. Csak a legszebb gólokat emeljük ki: kezdve rögtön az elsővel, a remek összjáték után közelről bombázott a kapuba Switzer, a háló tetejére helyezett kulacs bánta a nagy találatot. A második harmadban Rantanen gólja volt nem mindennapi, korongkihozatal után a kék környékéről tűzte kapura, hogy mehessünk cserélni, mehettünk is, de már csak a gól után, hiszen Kiss kapus csúnyán benyelte a pakkot. A harmadik harmadot pedig a Pavuk zárta remek akcióval nyitottuk meg. Érdekesség volt még, hogy a második szünetben a rolba “lerohadt”, bár ezt a fradisták annyira nem bánták, hiszen így a büfében tudtak szurkolni focistáinknak, szinte pontosan akkor indult útjára végül a korong, miután lefújták a kaposvári bajnokit.

Fodor Szabolcs

A meccs előtt megbeszéltük, hogy meg szeretnénk mutatni, milyen gyors hokira vagyunk képesek, ellenféltől függetlenül, az elmúlt időszakban rengeteg utazásunk volt, nem voltunk elég frissek ahhoz, hogy bebizonyítsuk, mennyit gyorsultunk a Kontinentális Kupa szereplés alatt. Hellyel-közzel ma ezt sikerült megmutatnunk, 60 percig nagy sebességgel játszottunk és ez egy ilyen győzelemhez volt elég. Elégedettek lehetünk, készülünk a hétfői kemény rangadóra.

Folytatás ma este, TV-s meccsen fogadjuk a Corona Brassót Pesterzsébeten.

A soron következő meccsről Hegyi Ádámot kérdezték: