Tisztelettel beszélt csapatunkról és szurkolóinkról a kaposiak edzője – mellette Ádám Martin is nyilatkozott a mai bajnokiról.

Nekünk is van veszíteni valónk, mert nem úgy megyünk fel a pályára, hogy ki akarunk kapni – mondta erre Waltner Róbert, csapatunk edzője. – A mérkőzés esélyese a Ferencváros, de, ha veszítünk akkor bánkódni fogunk a vereség miatt, ha nem lenne veszíteni valónk, akkor nem lennénk szomorúak.

Az őszi első találkozón a Fradi egygólos győzelmet aratott egy olyan mérkőzésen, ahol Pogacsics Krisztián számos bravúrja is kellett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb ez a különbség.

Azon a mérkőzésen a Fradi a tíz helyzetéből egyet rúgott be, mi meg a kettőből egyet sem, lehetet volna iksz is a meccs, de az összkép alapján az nem egy egygólos találkozó volt, de ez nézőpont kérdése – emlékezett vissza Waltner Róbert. – A Ferencváros az ország legnépszerűbb csapata, az egyik legjobb szurkolótáborral, amely idegenben is elkíséri a csapatot. Ezt sok klub megirigyelhetné. Az előző szezonban sikerült megteremtenünk annak a lehetőségét, hogy feljussunk, s most Kaposvárra hozzuk az ország legnépszerűbb csapatait. Ez nekünk egy plusz. Tudjuk, hogy erős keretük van, Tokmac és Isael értéke nagyjából annyi, mint a mi teljes keretünkké. Ebből is látszik, hogy válogatott, jó játékosaik vannak. Ennek ellenére meglepetést szeretnénk okozni. Abban mindenki biztos lehet, hogy nem úgy fogunk pályára lépni, hogy ússzuk meg minél kevesebb góllal, hanem úgy, hogy megpróbálunk győzni a Fradi ellen. Tudjuk, hogy erre kevés az esélyünk. A Fradi az Espanyol ellen is felvette a versenyt az Európa-ligában, amely a spanyol első osztályban szerepel, mi a Rákóczi vagyunk, de történtek már meglepetések a labdarúgásban.

Úgy készülünk, hogy nincs veszíteni valónk, bár ez sok csapat ellen elmondható az NB I-ben – fogalmazott Ádám Martin, csapatunk támadója. – Ez az előző fordulóban játszott, Mezőkövesd elleni meccsen is így volt, bár abból többet is kihozhattunk volna, de megint egy amatőr hibát követtünk el. Ha ikszel megyünk szünetre, akkor bármi történhetett volna a második félidőben, de erről már kár beszélni. A Fradi ellen sincs rajtunk nyomás, biztos, hogy sok néző előtt fogunk játszani, így nagyon várom már a meccset.

A harmadik fordulóban egygólos vereséget szenvedett csapatunk a Groupama Arénában, egy olyan mérkőzésen, melyen a hazaiaknak számos gólszerzési lehetősége volt, de Pogacsics Krisztián bravúrjai a lefújásig nyitottá tették a találkozót.

Nem ebből a meccsből kell kiindulni – tette hozzá Ádám Martin. – Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, s mindent meg kell tennünk azért a pályán, hogy sikeresek legyünk. Remélem, hogy egy nagyon jó napot fogunk ki, míg a Fradi fáradtabb lesz az Európa-Liga mérkőzés miatt. Igaz, azt még nem lehet tudni, hogy milyen felállásban lépnek majd pályára ellenünk, de mivel a keretük elég erős, így mindegy, hogy ki fog majd játszani.

forrás: rakoczifc.hu