Játékosaink értékeltek a tegnapi EL-csoportmeccs lefújása után.

Dibusz Dénes

Egy 96. percben kapott gól után természetesen nem jártunk örömtáncot, nagyon közel voltunk a győzelemhez. Hatalmas eredmény lett volna, de így sincs okunk szégyenkezni, mert nagyon jó meccset játszottunk. Végig támadtunk, bírtuk az iramot, játékminőségben is tudtuk tartani az Espanyollal a lépést, jó meccs volt. Az utolsó fél percet sajnáljuk, ennek nem szabadott volna megtörténnie, de sajnos nem tudtuk kihúzni azt a pár percet, amit ki kellett volna a gólunk után, hogy győzelmet ünnepelhessünk a szurkolóinkkal, akik végig fantasztikusak voltak. Szerintem ők is élvezték a meccset, ez az egy hiányérzet maradt mindenkiben, hogy ennyire közel volt a siker. Nem gondolom, hogy elhittük, hogy vége van a meccsnek, tudtuk, hogy nyomni fog még az Espanyol. Sajnos gyorsan jött egy kiállítás a gólunk után, ami picit megnehezítette a dolgunkat, majd a balhátvédjük újra húzott egy extrát. Sokadszor is jól cselezett és adott be középre, jól érkeztek a labdára, végül nem volt nehéz dolga a gólszerzőnek. Sajnos nem tudtuk kihúzni, nagyon sajnáljuk, de a feladat adott: ha nyerünk Bulgáriában, akkor továbbjutunk, ezt pedig senki sem várta, maximum remélte, de megteremtettük a lehetőséget. Nagy dolog, hogy első alkalommal már idáig eljutottunk, biztos vagyok abban, hogy nagyon motiváltan, sikeréhesen lépünk pályára Bulgáriában. Meg kell csinálni, nincs mese. A feladat adott, egyszer már sikerült, most is meg kell csinálnunk, és akkor egy óriási álom válhat valóra.

Franck Boli

Nagyon jól játszottunk, különösen a második félidőben sikerült jól kontrollálnunk a meccset, többször mi irányítottunk, volt két-három hatalmas helyzetünk is a második félidőben. Ha az utolsó másodpercekben még koncentráltunk volna egy kicsit, akkor nincs az a gól, emiatt lehetünk picit csalódottak. Ebből a meccsből komoly önbizalmat szerezhetünk, ezzel a lendülettel vághatunk bele az utolsó meccsbe. Büszke vagyok a csapatra, mindenki keményen dolgozott, az Espanyolnak kellett kapaszkodnia a végén. Ilyen a foci, most nem mellettünk állt a szerencse.

Isael

Úgy gondolom, jobbak voltunk, mint az Espanyol, ami miatt nagyon boldog vagyok. Megszerezhettük volna a három pontot, de ilyen a sport, ilyen a foci. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, de még mindig van esélyünk a továbbjutásra, így már csak a következő meccsre koncentrálok, a végsőkig fogunk küzdeni. Bosszant, hogy kihagytam a tizenegyest, de ilyen a foci. Utána próbáltam még keményebben küzdeni, sikerült kiharcolnom egy tizenegyest is, amit Skvarka be is lőtt, ez pedig sokkal fontosabb a csapat szempontjából. Ha legközelebb lesz lehetőségem, újra a labda mögé fogok állni. Nem félek. Focista vagyok, mindenki hibázhat. Ha lesz lehetőségem, próbálok élni vele, és segíteni a csapatot. Az utolsó meccsen ugyanilyen játékkal megszerezhetjük a három pontot. A sorozat elején mindenki leírt minket, de bizonyítottuk, hogy semmi sem lehetetlen. Hiszek a csapatban, hogy meg tudjuk csinálni, és mindenki boldog lesz két hét múlva.

Lovrencsics Gergő

Láttam a srácokon, hogy lógatták a fejüket, de próbáltam levenni róluk ezt a rossz érzést,a szomorúságot, mert jól teljesítettük, nincs szégyenkeznivalónk. Egy La Ligában szereplő csapat ellen játszottunk, ahol remek játékosok szerepeltek. Büszke vagyok a csapatra, mondtam mindenkinek, hogy fejeket fel, erre a teljesítményre lehet építeni. Sokkal több pozitívum volt ebben a meccsben, mint a negatívum, a továbbiakban ebből kell majd erőt merítenünk. Nagyon jól összekovácsolódtak a játékosok és a mester, valamint a szakmai stáb. Mindenki tudja pontosan, miért megyünk edzeni, miért nincs szabadnap, miért van két meccs hetente. Mindenki a maximumon pörög meccseken és az edzéseken is, ennek pedig ez az eredménye. A taktikai felkészítés nagyon magas szinten van, a mester minden apró részletre odafigyel, kikéri a véleményünket, hogy mi hogy érezzük a dolgokat, megbeszélünk mindent. A kinti meccs sokkal nehezebb lesz, mint a júliusi, de látva ezt a meccset, nem lehetetlen, hogy meglegyen a továbbjutás.

Sigér Dávid

A ZTE ellen tudatosan nem szerepeltem, erre a meccsre időzítettük a visszatérésemet. A szakmai stáb remek munkát végzett, ezért lehettem a pályán. Tudtuk, hogy Ihnatneko eltiltott, így Haratin mellé kellett még egy ember. Álomszerű visszatérésről győzelem esetén beszélhetnénk, így annyira nem vagyok elájulva. Az utolsó perceket már a cserepadról néztem. A második büntetőnél mondtam a többieknek hogy gól lesz, és ezzel megnyerjük a meccset, hogy még drámaibb legyen a forgatókönyv. Szinte biztos voltam benne, hogy így kell lennie, de még drámaibb lett a drámainál is a befejezés. Nem lett igazán ünnepi így a hangulat, de nem dőlhetünk a kardunkba, jól teljesített a csapat, sok olyan dolog van, amire lehet építeni. A második félidőben úgy éreztem, önfeledt támadófocit játszunk, és teljesen jól működött amit megbeszéltünk. Fontos az a taktika, az a futballfilozófia, amit Szergej Rebrov hozott a csapathoz. Ez sokszor nem a szemet gyönyörködtető fociról szól, de nagyon eredményes, és csak ez számít. Megvannak a játékosaink, és ha valaki kiesik, ott egy helyettes, aki ugyanazt tudja nagyjából hozni, mint a másik. Úgy éreztem, hogy nem futottam ma annyit, mint szoktam, de a második félidőben könnyebb volt a dolgunk, mert magasan védekeztünk, nem kellett annyit futni. Már csak azt remélem, hogy a Ludogorec elleni sokadik meccsen miénk lesz az utolsó szó.

Varga Roland

Az öltözőben nem volt az igazi a hangulat. Nagyon örültünk volna, ha a portugál bíró egy perccel hamarabb lefújja a meccset, de így alakult, nincs veszve semmi, nyernünk kell Bulgáriában. Fölösleges most bármiről beszélni, ha nyerünk a következő meccsen, akkor minden el van felejtve. Büszkék lehetünk így is magunkra, a maximumot hozzuk ki magunkból, bízunk a jó folytatásban, fel fogunk készülni a Ludogorec ellen is. Bosszantó a döntetlen, de a kezünkben van a sorsunk. Örültem, hogy végre kezdő lehettem az El-ben is, jól támadtunk, jól védekeztünk, sok helyzetünk volt, jól működött a csapat. Kicsit sajnálom, hogy nem voltam a pályán a tizenegyeseknél, de nem akarok ezen rágódni, ez most így alakult.

Bővebben: NSO, Origo