Értékelések az Espanyol elleni döntetlen után.

Sajnos ilyen a labdarúgás – felelte Isael arra a megjegyzésre, hogy kihagyta a tizenegyest az Espanyol ellen. – A következőt belőttük, aztán az utolsó percben gólt kaptunk, így elbuktunk két pontot. A kapus eltalálta az irányt, nem vagyok boldog, de legközelebb újra megpróbálom. Az utolsó meccset meg kell nyernünk.

Szerhij Rebrov igyekezett a pozitívumokat kiemelni, és rávilágított, hogy az utolsó mérkőzésen a továbbjutás kiharcolásáért léphetnek pályára Bulgáriában.

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, különösen a második félidőben nyújtott teljesítményük miatt, amikor gólkényszerben voltak. Abszolút felvettük a harcot egy La Ligában szereplő csapattal, és még mindig van esélyünk a továbbjutásra.

A másik meccs? Egyáltalán nem figyeltem, a saját mérkőzésünkre figyeltem. Isael az előző meccsen is kihagyta a tizenegyest, utána viszont betalált. A jövőben meglátjuk, kinek van a büntető végrehajtásához megfelelő önbizalma.

Ha hasonlóképpen játszunk Bulgáriában, akkor semmiféleképpen sem lehet szégyenkeznivalónk. Ma rendkívül élvezetes mérkőzést láthattunk, én is élveztem, nagyszerűen játszottunk. Nagyon köszönöm a játékosoknak a teljesítményt, tizenöt év után újra itt vagyunk egy európai kupasorozat csoportkörében, és még mindig van esélyünk a továbbjutásra, ez óriási eredmény.

Dibusz Dénes egyetért az ukrán trénerrel, a válogatott kapus szerint mindent meg kell tenniük az utolsó csoportmeccsen.

Szerencsére az első félidőben nagyon jól levédekeztük a spanyolok támadásait, pedig felállást váltottak a kinti meccshez képest, volt edzőváltás, átálltak öt védőre, és ezért nekünk is máshogy kellett futballoznunk. Sajnos az első kapott gól elég szerencsétlen volt, ha nem pattan meg a labda, talán tudtam volna hárítani, így nem volt esélyem.

A végén mindent egy lapra feltéve jöttek előre a spanyolok, és gyakorlatilag bedarálták a második gólt. A feladat adva van, nyernünk kell Bulgáriában. Egyszer már megtettük, nyilván ez teljesen más szituáció lesz, mintha döntőt játszanánk, de előre kell tekinteni, és azt a meccset megnyerni.

Hatalmas dolog, hogy még versenyben vagyunk a továbbjutásért. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de minden mérkőzésnek úgy mentünk neki, hogy pontot szerezzünk, és ezt egyetlen találkozó kivételével mindig megtettük. Az eddigieket nézve a ma szerzett két gól elég kellett volna, hogy legyen, de sajnos mi is kettőt kaptunk. Ennek ellenére büszkék lehetünk magunkra, a szurkolók is nagyszerűek voltak ma. Mindent megtettünk, támadófutballt játszottunk, az egyetlen dolog, ami keserűvé tesz minket, hogy nem gyűjtöttük be a három pontot.

Az első gólt szerző Sigér Dávid sérülés után tért vissza a csapatba. „Nem vagyok a topformában, az erősségem, hogy sokat tudok futni, a futómennyiséggel próbálom a csapat játékát segíteni. Annyit lehet, hogy nem mentem, mint szoktam, de próbáltam jó helyekre menni, labdát szerezni, és oda adni nekik. Nem várják el tőlem a góllövést, extra ha rám jön ki, ha második hullámban felérek, persze örülök a gólnak, sokat dob az ember önbizalmán, de az az igazi öröm, ha ezzel a csapatnak is tudok segíteni, most van egy kis hiányérzetem.

Kivonat: Index, NSO