Szlovén hátvédünk szerint egyelőre jól alakul az idény, ezen az úton kell továbbhaladnunk.

Miha Blazic

Kemény mérkőzésre számítok, hiba lenne az Espanyol bajnoki formájából kiindulni. Noha a La Ligában sorra kapja a pofonokat, a nemzetközi kupában jól szerepel, nem véletlen, hogy már nem kell izgulnia a továbbjutásért. Ennek ellenére aligha veszi félvállról a csütörtöki meccset, az európai porondon minden csapat figyel arra, hogy ne menjen egy bizonyos szint alá. Az Espanyol sem azért utazik Budapestre, hogy sima vereséget szenvedjen, úgyhogy hasonló találkozóra számítok, mint az eddigi EL-meccseinken.

Akkor lehet esélyünk, ha két-három helyzetből is képesek leszünk gólt szerezni. Az edzőváltás óta megváltozott ellenfelünk játéka, úgyhogy az első csoportmeccsből nem érdemes kiindulni. A szakmai stáb nyilván ezúttal is elemzi az ellenfelet, ám nekünk elsősorban a saját teljesítményünkre kell figyelnünk. A Ludogorec elleni hazai mérkőzést leszámítva eddig egyetlen találkozón sem vallottunk szégyent, ha ezúttal is kilencven percig összpontosítunk, elérhetjük a célunkat.

Tavaly nyár óta azért dolgoztunk Szergej Rebrovval, hogy most bírjuk a sorozatterhelést. A bajnoki rangadókat és az Európa Liga-meccseket semmi pénzért sem hagynám ki, ilyenkor egyetlen játékos sem panaszkodhat fáradtságra. Pláne most, hogy az esztendő utolsó nemzetközi mérkőzését játsszuk a Groupama Arénában. A szurkolóink eddig is mellettünk álltak, parádés hangulatot teremtettek, bízom benne, hogy csütörtökön sem kell csalódniuk.

A kiegyensúlyozott teljesítmény elsősorban annak köszönhető, hogy nem teszünk különbséget a találkozók között. A szakmai stáb azt kéri, a bajnokira és az EL-összecsapásokra mentálisan és fizikailag is ugyanúgy készüljünk, és mindegyik ellenfelünket vegyük komolyan. Ez a hozzáállás átragadt a játékosokra. Egyelőre jól alakul az idény, továbbra is ezen az úton kell haladnunk.

NS nyomán.