Kedden a Farkasréti temetőben örök nyugalomra helyezték a clubunkat sportolóként és vezetőként is szolgáló olimpiai bajnokot.

Galéria: NSO

Kedden a Farkasréti temetőben örök nyugalomra helyezték a november 10-én, életének 72. évében elhunyt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dr. Szivós Istvánt, az FTC egykori klasszis vízilabdázóját, aki később edzőként és a klub elnökeként is szolgálta egyesületünket.

Dr. Szivós Istvánt az FTC saját halottjának tekinti.

Az emlékét örökké megőrizzük!

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke úgy emlékezett: „szálfa termet, hajlott hát, mégis egyenes árnyék – ez jellemezte Szivós Istvánt„. Hangsúlyozta, hogy a center 14 évesen már a Fradi felnőtt csapatában, 18 esztendősen pedig már a válogatottban játszott. A zöld-fehérek első embere arról is beszélt, hogy egyik elődjeként Szívós István egy új korszakban, a rendszerváltás után vezette sikerre egyesületét.

A Magyar Vízilabda Szövetség alelnökeként Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó azt mondta: Szívós István az egész életét a sportágnak szentelte, és mindent elért, amit egy játékos elérhetett.

Cservenyák Tibor az 1976-ban, Montrealban győztes csapattársak nevében azt mondta: „ő volt maga a csapat, egy teljes intézmény, nélküle elképzelhetetlen lett volna a hetvenes évek vízilabdázó aranycsapata. Léc – mert, hogy ez volt a beceneve – király volt a királyok közt, aki a vízben szolgált. A nemzetközi szövetség még szabályt is változtatott miatta„.

Fradi.hu, MTI