De a presztízs, a későbbi sorsolás miatt és azért, mert olyan játékosok kaphatnak szerepet, akik eddig csak keveset, a csütörtöki találkozót sem szabad félvállról venni. Pablo Machín vezetőedző és Sergi Darder sajtótájékoztatója az NSOTV videóján.

Machín szerint fontos lesz a csütörtöki meccs. Szeretné frissen tartani a csapatát, ezért több helyen változtatni fog a hétvégi bajnokihoz képest.

Annak ellenére fontos meccset játszunk, hogy a továbbjutás már megvan. A továbbjutás nem azt jelenti, hogy nem akarunk nyerni. Én mindig a győzelemért játszom, szeretnénk megnyerni a csoportot és akkor már tényleg lehet csak a bajnokságra koncentrálni. Ha választanom kell, nyilván az Osasuna elleni hétvégi bajnoki fontosabb, de a csütörtöki meccsnek is komoly tétje van. A presztizs mellett anyagi szempontból is fontos a siker, és az új játékosok önbizalma szempontjából is” – mondta Machín.

Sergi Darder szerint azért is fontos lehet a Ferencváros elleni siker, mert akkor nagyobb önbizalommal szerepelhetnének a bajnokságban.

Minden meccsen javulni szeretnénk, azért jöttünk, hogy megnyerjük a meccset. Mindig jót tesz egy kicsit kizökkenni a bajnokságból, de egyszerre csak egy meccsre koncentrálunk. Szeretnénk megnyerni a csoportot és a bajnokságban is javítani. Az El-ben jobb eredményeket ér el a csapat, de a bajnokságban sem játszottunk rosszul, de nem jönnek az eredmények, talán a nagyobb önbizalom segít majd” – mondta Darder.

Kivonat: Origo