A “Szakosztályok az Arénában!” programsorozat keretein belül látogatnak ki az Üllői útra.

A látványsportok és az olimpiai egyéni sportágak mellett manapság igen ritkán kerül reflektorfénybe, mégis a teke szakosztály az FTC egyik kiemelkedő büszkesége, amely kitartó, eredményes és rendkívül összetartó sportközösséget alkot, akik világbajnokaink sorát adták. Egészen pontosan az FTC-sportolók által szerzett 38 vb-címből 18-at szereztek tekézőink az 1970-es évek óta. Ezen felül megtalálható még a vitrinükben 1 BEK-trófea, 3 Világkupa és 6 Európa-kupa is.

A sportág Halhatatlanjainak legelső tagja korábbi karakteres sportolónk, Csányi Béla, aki 9 világbajnoki címéből 7-et szerzett ferencvárosi sportolóként. Női vonalon legeredményesebb játékosunk Grampsch Ágota volt, aki 17 világbajnoki érem birtokosa, melyből 5 aranyérmet szerzett klubunknak. Ugyan utoljára 2011-ben lett világbajnok fradista tekéző, ma is világszinten kiemelkedő sportolók gurítanak hétről hétre Elek Gyula Aréna kézilabda-játéktere alatt található pályán: Kovács Gábor 4, Tímár Edina 3, Zapletán Zsombor és Botházy Péter pedig 2-2 világbajnoki cím birtokosa, míg Nagy Beatrix és Hári Boglárka egyszeres ifjúsági világbajnokaink.

Ami a Fradi teljesítményét illeti, a 15-szörös magyar bajnok férficsapatunk jelenleg a Magyar Kupa címvédője, amivel elnyerték a jogot is, hogy a horvátországi Bródban hosszú évek után újra nemzetközi tétmeccset játsszon a Fradi. A másodikszámú európai kupasorozatban, az NBC Kupában csapatunk összesen 3405 fát ütött, ezzel a 8. helyen végzett. A mezőny rendkívül szoros volt, ezt jól mutatja az is, hogy a 3. helyezett csapat 3449 fát ütött, az elődöntőről pedig mindössze 37 fával maradtunk le. Női csapatunknak, amely 20 bajnoki címet szerzett fennállása alatt, a tavalyi csalódást keltő idény után jelentősen javult a teljesítménye és az első helyen zárta az őszt a magyar Szuperligában.

Az FTC vezetősége szeretne lehetőséget adni a labdarúgáson kívüli, talán kevésbé reflektorfényben szereplő sportágaknak, hogy a labdarúgócsapat közönségének bemutatkozhassanak. Emiatt a szezon minden hazai bajnoki mérkőzésén egy-egy szakosztály kitelepül a Groupama Arénába. Ennek köszönhetően szurkolóink személyesen ismerkedhetnek meg az FTC szakosztályaival, a lehetőségekhez mérten, akár ki is próbálhatják az adott sportágat, és minden lényeges információt megtudhatnak a sportolókról, mérkőzésekről, toborzásról! A „Szakosztályok az Arénában” programsorozatnak köszönhetően a tavaszi idény végére a remények szerint szurkolóink egy átfogóbb képet kapnak arról, hogy mi is az a Ferencvárosi Torna Club, mennyi különleges és szerteágazó sportág fut a zöld-fehér színek alatt, hány kivételes sportember, edző dolgozik fanatikusan, és küzd hétről-hétre a Fradi hírnevéért, a Fradi Családért, ezáltal a szurkolókért is!

Fradi.hu, a ZTE elleni bajnoki alatti további programokról ide kattintva olvashattok.

A játékosbemutatásra is érdemes lesz figyelni:

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy megújuljunk, újításokat vezessünk be, hozzunk el a szurkolóknak. Számtalan külföldi példát látunk erre, és amire lehetőség van, azt próbáljuk megvalósítani. Főként Amerikában népszerű az intró videó, amely nálunk a legutóbbi derbin debütált a csapatok bevonulása előtt. Ezt a sort követi az új játékosbemutató, amit a ZTE ellen láthatnak először a szurkolók. A két újdonság csaknem féléves munka eredménye, olyan innovatív megoldás, amely más magyar stadionban nem látható. Bízom benne, hogy elnyeri a szurkolók tetszését – fejezte ki reményeit Igaz András, az LSH Kft. társ-ügyvezető igazgatója.

Nagyon különleges és megtisztelő, hogy a Ferencvárosi Torna Club számára megvalósíthattunk egy ilyen felkérést. Magyarország egyik legismertebb és legmagyarabb márkája a Fradi. A hozzá fűződő érzelmek és a klub történelme alapján nyilvánvalóan nehéz is volt a feladat, hogy a csapat és a szurkolók számára olyan képi világot alkossunk a kezdőcsapat bemutatására, amely nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is képes megállni a helyét. Nehéz volt a szervezés, hiszen a csapat a nemzetközi és hazai szereplésből adódóan nagyon elfoglalt, így elképesztő organizáció, illetve a menetrend tűpontos betartása volt szükséges mindenki részéről! A legértékesebb pillanat mégis az volt a számunkra, amikor Sergei Rebrov mester arcán is megjelent egy mosoly – mondta Tokaji József, a Livepoint Kft. ügyvezetője.

Fradi.hu

Az alábbi videókból kiderül, milyen jó hangulatú eseményre lehet számítani: