Hosszútávú megállapodás köttetett.

Hosszas előkészületek után a mai napon hosszútávú együttműködési megállapodást kötött egymással a Ferencvárosi Torna Club és az Érd Városi Sportegyesület!

Az elmúlt években dinamikus fejlődés tapasztalható az Érdi VSE utánpótlásában, melyet mind a létszám, mind az eredmények igazolnak, ám számunkra a legfontosabb, hogy remek embereket és labdarúgókat neveljünk, akik a későbbiekben akár az élvonalba, akár a válogatottba is eljuthatnak.

Tervünk megvalósításához pedig keresve sem találhatunk alkalmasabb partnert, mint hazánk legnépszerűbb és legsikeresebb klubját, a Ferencvárosi TC-t, amelyen keresztül a mi utánpótlásjátékosaink is eljuthatnak a legmagasabb szintekig.

Az együttműködés aláírása előtt Prukner László, az FTC utánpótlás-szakmai igazgatója, Szűcs Mihály, utánpótlás-koordinátor, korábbi csatárunk, az FTC játékosmegfigyelőjeként dolgozó Palásthy Norbert, valamint Novák Ferenc, az Érdi VSE ügyvezető elnöke, Ebedli Zoltán, az Érdi VSE utánpótlás-vezetője, illetve Limperger Zsolt, felnőtt csapatunk vezetőedzője, korábbi FTC-játékos egy konstruktív megbeszélés során egyeztette az együttműködés részleteit, amelyet követően Novák Ferenc és Prukner László szignózták a szerződéseket.

A megállapodás értelmében ezentúl az Érdi VSE az FTC által alkalmazott képzési és nevelési koncepció mentén fejleszti utánpótlását, s ennek köszönhetően évente több alkalommal tartanak közös edzéseket a különböző korosztályoknak, az FTC által kiválasztott tehetséges játékosok pedig a fővárosiak korosztályos csapatainak edzésein is részt vehetnek. Ezzel együtt az FTC iránymutatása mentén haladva edzőink is fejleszthetik tudásukat a fővárosiak különböző továbbképzésein, előadásain, bemutatóedzésein.

Az együttműködés szerint pedig az Érdi VSE az FTC felé irányítja játékosait, akik pedig már a korábban megszerzett tudásukkal felvértezve, ám ott továbbképezve magukat juthatnak el akár az FTC első csapatáig is.

Érdi VSE (köszönet a jelzésért Spurinak!)