Hazájában nyilatkozott ukrán játékosunk.

A Ferencváros ukrán középpályása, Oleksandr Zubkov hazája egyik tévécsatorjának beszélt a magyarországi körülményekről, alkalmazkodásáról és a klubjáról. A 23 éves játékos megjegyezte, a magyar bajnokság erősebb, mint az ukrán.

Amikor ide igazoltam, nem tudtam semmit erről az országról. Valósággal sokkolt, amikor idekerültem, milyen jó a csapat és a bajnokság is. Valószínűleg a magyar bajnokság erősebb, mint az ukrán. Mindenki jó pályával rendelkezik, kiválóak a szurkolók a stadionokban. Amikor megérkeztem, mindegyikről meséltek nekem és megmutatták őket – kezdte Zubkov az ukrán 2+2 csatornának, majd a személyes benyomásairól is szót ejtett.

A Sahtarban játszottam, amikor a Mariupolhoz szerződtem, és ekkor jöttem rá, hogy számomra a legfontosabb a játék. Nem számít, hogy melyik csapatban, milyen szinten. Itt három fronton játszok. Az Európa Ligában van esélyünk továbbjutni a csoportból. Mariupolban nem volt nyomás, tudtam, mit fogok csinálni – tette hozzá.

Zubkov nyáron a Sahtar Donyecktől érkezett kölcsönbe a Ferencvároshoz. A szezonban eddig 22 tétmérkőzésen játszott, 3 gólt szerzett és 6 gólpasszt jegyzett. A Ferencváros a bajnokságban 11 forduló alatt 26 pontot gyűjtött, és a második helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján – jobb gólkülönbségével előzi meg a MOL Fehérvár FC.

forrás: csakfoci.hu