Pólósainknak idegenben kell helytállniuk.

Női vízilabda, OBI, 8. forduló
Dunaújváros, 17.00: Dunaújvárosi Egyetem – Ferencváros

A rangadó előtt Illés Annát kérdezték: “Egészen eddig a hétig biztos mérkőzéseink voltak, amiket hozni kellett, de most egymás után jönnek a rangadók. Tudtuk a szezon elején, hogy mi vár ránk ebben az időszakban, úgyhogy ennek megfelelően készültünk. Azt gondolom, hogy ilyen meccseken öröm játszani, és ilyen meccsekért érdemes keményen edzeni, mert ezek számítanak az ember életében. Biztosan kemény és izgalmas meccs lesz. A Magyar Kupában sokáig vezettünk, majd néhány figyelmetlenségnek köszönhetően 8-6-ra kikaptunk. Örülök, hogy van róluk anyagunk, mert vissza tudjuk nézni a rossz momentumokat. Péntek délután videózunk, szombaton pedig jöhet a meccs idegenben.” – teljes interjú: Fradi.hu

Férfi vízilabda, OBI, 7. forduló
Szolnok, 17.15: Szolnoki Dózsa – Ferencváros
TV: M4 Sport

A rangadó előtt Jansik Szilárd nyilatkozott:

Ebben az idényben jobb, magabiztosabb a Szolnok, mint tavaly volt, ezt a Bajnokok Ligája-szereplése is jelzi, még akkor is, ha a legutóbbi két fordulóban kikapott a Barcelonetától és az Olympiakosztól. A BL-ben azért erősebbek, hiszen ott mind az öt légiós játszhat, márpedig ők a hátukon viszik a csapatot, legalábbis a gólok számát illetően biztosan. Mivel a bajnokságban csak hárman szerepelhetnek, valamelyest gyengülnek, de azért kemény meccsre számítok. Dusko Pijetlovics, bár már hosszú ideje szerepel az elitben, fizikailag nagyon jó állapotban van, ahogyan láttam, rengeteget játszik és jól szállítja az emberelőnyöket. Felkészültünk az emberhátrányos helyzetekre is, mert nehéz lesz megfogni őt.

Az európai Szuperkupa-mérkőzést nem számítva gyakorlatilag ez az első nagy csata a mostani idényben, hiszen a mi csoportunkban a Szolnok a másik csapat, amelyik esélyes arra, hogy az idény végén a legjobb négy között végezzen. Az új lebonyolításban sokkal nagyobb jelentősége van annak, hogy ki hány pontot visz tovább a rájátszásba. Nemsokára következik a Pro Recco elleni Bajnokok Ligája-meccs, aztán játszunk a Mladosttal, majd a Magyar Kupa-elődöntőben ismét a Szolnokkal, már csak ez utóbbi miatt is fontos lenne jó mérkőzést vívni most, hogy kicsit elbizonytalanítsuk őket.

NS nyomán.