Legendánkat a labdarúgók szerepléséről, a Puskás Aréna avatásáról is kérdezték – azt is elmondta, hogy rendkívül megviselte Szívós István váratlan halála.

Nyilasi Tibor

A Fradi belekerült egy olyan nemzetközi ritmusba, amelyet kezd megszokni, lehet, hogy már az okozna problémát, ha lenne idejük a játékosoknak a pihenésre. A Fradi ebből a szempontból tökéletesen alkalmazkodott, s ma már a nehezebbnek tűnő feladatokat is megoldja. Ehhez képest egy magyar bajnokit már a kisujjukból kiráznak; mentálisan is rendkívül erősek, remek szériában vannak!

A pénteki megnyitó felemelő érzés lesz mindannyiunk számára. Büszkén mondhatom, hogy korábban olyan kultikus stadionok megnyitóján vettem részt, mint 1974-ben a Fradi-pálya avatása, 2014-ben a Groupama Aréna átadása, most pedig a Puskás Aréna következik a sorban. Ülök majd a lelátón, gyönyörködöm a létesítményben, és visszaidézem a boldog gyermekkoromat.

A magyar válogatott mérkőzésein remek a hangulat, nem érzek semmivel, sem több megnyilvánulást, mint más országokban, és ugyanez mondható el a Ferencváros nemzetközi kupamérkőzéseire is, nem érzek semmilyen disszonáns hangulatot. A magyar bajnokikon van egy kis torzsalkodás, de rasszista elemeket nem vélek felfedezni. De a szabályokat nyilván mindenkinek be kell tartania.

Wales ellen pedig ugyanazokat az erényeket kell csillogtatnunk, mint a hazai győztes selejtezőkön. Ha szervezett játékot játszunk, a váratlan húzásokra is képes játékosaink meglephetik a walesieket. A döntetlennel elégedett lennék, de a Földön kívüli boldogságot a győzelem jelentené.

Szívós István korszakos, hatalmas egyéniség volt, nem csak a magassága, hanem fantasztikus vízilabdajátékos múltja miatt is felnéztem rá. A Ferencvárosban együtt dolgoztunk, ő volt a klub elnöke, amikor ott edzősködtem. S függetlenül attól, hogy bizonyos sportszakmai kérdésekben nem mindig értettünk egyet, remekül tudtunk együtt dolgozni, az egymás iránti alázat és tisztelet mindig megmaradt. Egy vérprofi, igazi sportember volt, a magyar vízilabdasportban az ő korosztálya volt az Aranycsapat! Nagyon megviselt a váratlan halála…

SportPlusz nyomán.