A vezetőség válaszolt a kérdésekre.

Az eseménynek a pesterzsébeti jégcsarnok adott otthont, azon belül is magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi csapatunk öltözője, aki szerencsés volt, kedvenc játékosa helyét foglalhatta el. A szurkolók kérdéseire Hudák Gábor és Pap Gábor válaszolt, Fodor Szabolcs és a játékosok érhető módon „felmentést” kaptak az estéről, hiszen ma kora reggel indul a csapat Dániába, ahol holnap már jégre is lép a Kontinentális Kupa harmadik fordulójában.

Elsőként rövid visszatekintés történt az elmúlt évekre a létesítményhelyzetet tekintve, mióta elhagytuk Káposztásmegyert és beköltöztünk Pesterzsébetre. Az öltöző korábban jóval kisebb volt, több átépítés és felújítás után jutottunk el oda, ahogy ma láthatták az érdeklődők a helyiségeket – korábban például vasráccsal kellett védeni a felszereléseket, erre már nincsen szükség… A remek eredmények értékét még tovább növeli a tény, hogy az edzésidőpontok nem tökéletesek, a felkészülés alatt lehet az ideális délelőtti órákban edzeni, a „főszezonban” már többnyire nem, csak a déli, kora délutáni időpontokra jut nekünk hely – de ennek ellenére is nagy hálával tartozunk a pesterzsébeti önkormányzatnak, akik komoly támogatást nyújtanak a jégidővel. Az anyagi helyzet évről évre jobb a clubnak köszönhetően, de még így sem tartozunk az élmezőnyhöz az Erste Ligában. Ennek ellenére az első kör alapján valós esély mutatkozik arra, hogy megismétlődhessen a tavalyi finálé és nem is szeretnénk alább adni, de hozzá kell tenni, hogy idén a sérülések jobban hátráltatnak minket, mint az elmúlt szezonban.

A Vasas elleni zárt kapus találkozót eredményező helyzetnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, de a szakosztály elismerte, hogy ők is hibáztak, a felek közti kommunikáció nem volt tökéletes, ezért lett ez a végkifejlet – ebbe belejátszott a sűrű programunk is (mérkőzések, szakosztályi kitelepülés az Üllői úton, a Kontinentális Kupával kapcsolatos teendők…). A lila-fehérek elleni derbi alatt a lelátó alatt tartózkodó személy pánikolt be a faszerkezet hangja és mozgása miatt, ami pl. egy „Mi vagyunk a Ferencváros!” rigmus alatt jön elő. A szerkezetet az igazságügyi szakértők megvizsgálták, előzetes véleményük szerint nincsen vele probléma, jelen állás szerint valószínű, hogy a következő hazai mérkőzésünket már rendben megrendezhetjük, szurkolókkal a lelátón. A végleges, írásos anyag november 18-ig elkészül, amely a falelátó alkalmasságát a napokban elvégzett mérésekkel és számításokkal is alátámasztja majd. A Dunaújváros felé nagy köszönettel tartozunk, amiért nem a pályaválasztói jog feladását kérte, hanem belement a cserébe.

A jövőbeli csarnokhelyzetről kérdésként merült fel, hogy nem vásárolnánk-e meg a jelenlegi pályát, hogy mi legyünk „nyeregben” és persze a Tüskecsarnok is felmerült. Előbbire nincs terv, de azt megtudtuk, hogy a következő szezonra komoly fejlesztések várhatóak, amelyre az üzemeltető és az önkormányzat TAO-pályázaton elnyerte a szükséges anyagi forrásokat és fel is töltötte a keretet. A Tüskecsarnok pedig csak egy-egy találkozóra lehet megoldás, hosszú távra nem, miután két felnőtt csapat is használja, elvi képtelenség így. Az új saját csarnokról sok konkrétum nem hangzott el, igény és akarat van rá, és olyannak tervezik, mint amilyen jelenlegi ideiglenes otthonunk, hogy a szurkolók már a palánk mellett ott lehessenek.

A szakmai kérdések kapcsán leginkább értékeink megtartására voltak kíváncsiak a fradisták, a szerződések meghosszabbításai már napirenden vannak, elképzelhető, hogy hamarosan ezzel kapcsolatos pozitív hírekkel szolgálhatnak majd hokisaink. A Kontinentális Kupára vonatkozó kérdés volt, hogy ha továbbjutunk, akkor pályázunk-e a négyesdöntő rendezésére: már a második körben is szerettünk volna rendezni, de a számítások szerint tízmilliós mínusz lett volna a vége, amit nem tudtunk bevállalni. Pech, hogy később az IIHF megemelte a rendező díjazását, a pályázás után… Ha továbbjutunk, akkor természetesen megpróbáljuk majd. Ezután az öltözőből átmentünk a lelátó alá, ahol megtekintettük a szerkezetet, majd sok sikert kívántunk csapatunknak a dániai hétvégére.