Jól teljesítettek a fradista pólósok a Világliga selejtezős meccsen.

Férfi vízilabda, Világliga, selejtező, B-csoport, 1. forduló
Magyarország 14-6 Oroszország
Negyedek: 4-3, 6-0, 2-2, 2-1
Fradista gólok: Jansik 2, Vámos 2

A mérkőzésen végig Vogel Soma védte a nemzeti csapat kapuját.

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

Azt gondolom, hogy méltó módon játszottunk egy ilyen jó hazai közönség előtt, nagyon örülök, hogy ilyen sokan voltak. És annak még jobban, hogy nagyon jól kezdtünk, jól folytattuk, a második negyedben, azt gondolom, fel is őröltük őket – lehet mondani, hogy el is döntöttük a mérkőzést, elmentünk hat-hét góllal. Először azt hittem, így a mérkőzés előtt, hogy ez egy kiélezett csata lesz három negyedig, és utána tudjuk a végén megnyerni egy-két góllal. De ennek a végeredménynek még jobban örülök, nyertünk nyolc góllal!

Vámos Márton

Jól kezdtek. Kicsit megleptek minket. Majd összeállt a védekezésünk. Helyére kerültek a blokkok. Soma elkezdett jól védeni és onnantól nem volt megállás. Egy kicsit el is bizonytalanítottuk őket, nem úgy ment be a lövés nekik, ahogy szokott, azért ennél ők sokkal jobb játékosok, mind nemzetközileg, mind amúgy is. Nem tudom, hogy mi voltunk ennyire jók, vagy ők voltak ennyire maguk alatt. Mindenesetre Szívós Pista bácsinak ajánljuk ezt a mérkőzést, örülünk a győzelemnek!

Vogel Soma

Az elején nagyon jól kezdtünk, elsősorban hátul és úgy gondolom, hogy abból eredendően elől is nagyon jól játszottunk. Megmondom őszintén, nem számítottam arra, hogy ilyen nagy arányú győzelmet fogunk ma aratni, de benne volt, mert úgy gondolom, hogy ha jól játsszunk, akkor van ennyi gól a két csapat között. De az elmúlt évek nem ezt mutatták. Úgyhogy óriási pozitívumnak tartom, hogy másfél nap, egy nap felkészülés után ilyen jól összeálltunk és ilyen jól tudtunk játszani!