Clubunk reagált a MOL FC játékosának hisztijére. A rangado.hu kérdezte a Fradit az ügyben:

A Magyar Labdarúgó Szövetség NB I. Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság 2018-2019-es versenykiírása 11. pontja »A bajnokság díjazása« B) alpontja alapján »Az 1-3. helyezést elért csapatok vezetői és labdarúgói éremdíjazásban részesülnek: 1. helyezett 50 db aranyozott érem; 2. helyezett 50 db ezüstözött érem; 3. helyezett 50 db bronzérem«, míg ugyanezen pont C) alpontja arról is határozott, hogy „A versenykiírásban meghatározott éremmennyiségen felül további érmek nem készülnek”.

Mindezek alapján a 30. bajnoki címét megszerző rekordbajnok FTC részére mindössze 50 darab aranyérem jutott, amelyből 26-ot a játékosok, 24-et pedig a stábtagok (például a vezetőedző, a pályaedzők, a kapusedző, az erőnléti edzők, az orvosok, a fizioterapeuták, a masszőrök, a videóelemző, a technikai vezető, a szertáros) kaptak.

A klub legnagyobb sajnálatára az MLSZ határozata értelmében a Budapest Parkban megtartott hivatalos éremátadón nem tudtak aranyérmet kapni azok a játékosok, akik bár pályára léptek a bajnokságban, de júniusban már nem voltak a csapattal. Így Petrjak mellett ugyanúgy nem jutott medál például Rui Pedrónak, Finnbogasonnak, Rodrigueznek, ahogy a kerettag Amadou Moutarinak sem.