A mai kiütéses győzelem után még a mester is elmosolyodott – Herczeg András szerint nagyon jól és gyorsan játszottunk.

Mindenki szereti az ilyen eredményt, de 2-1 után volt egy nagyon nehéz 10-15 percünk, aztán megsérült a kapus, az ezután kialakított helyzeteinkből gólok lettek. Ma az volt a legfontosabb, hogy a fiúk nagyon komolyan vették a meccset, két nappal az előző után nagyon nehéz idegenben játszani. A mai eredmény öröm a játékosoknak, és öröm a szurkolóknak.

Ma az ellenfél játszani próbált és ezt kihasználtuk. Ma nagyon jó pozíciókat vettünk fel, a legtöbb gólunk pozíciós támadásból született, kihasználtuk a védők mögötti területeket. Ez nagyon fontos az ilyen csapatok ellen. Dénes a moszkvaiak ellen a meccs végén egy nagyon fura sérülést szedett össze. Normálisan a keretben sem lett volna, de úgy éreztem, hogy a csapatszellemnek jót tesz, ha a padon van. Dávid ma is nagyon jól játszott, két nagyszerű kapusunk van, akik tisztelik egymást és megharcolnak egymással a csapatba kerülésért.

Talán azért voltunk frissek, mert vonattal jöttünk. Minden percet ki kellett használjunk a csapat frissítéséhez, mert tudtuk milyen fontos ez a meccs. A játékosok megértették ezt és nagyon komolyan vették a meccset.

Elmondtam a srácoknak, hogy az EL-meccs önbizalmat kell adjon. Az első 15 percben nagyon jól játszottunk, kontrolláltuk a meccset. Sajnos sokszor előfordul, hogy ilyenkor magunkra engedjük az ellenfelet, ez ma is megtörtént. Néha könnyű gólokat adunk el, de az EL önbizalmat kell adjon – és ez ma meg is látszott. Persze az is önbizalmat adhat, ha hat gólt szerzünk. Mondtam a játékosoknak a meccs előtt, hogy a támadók nem lőnek elég gólt. Hát ma lőttek.

Támadásban szerencsére vannak opcióim, mint pl. Varga Roli, védekezésben viszont nincsenek, Gerinek, Mihának és Eldarnak 2 nap után újra kellett játszania.

Szergej Rebrov

A labda birtokában nem mertünk játszani, a Ferencváros ezt nagyon jól kihasználta, megszerezte a vezetést. Ezután feljavultunk, nagyon jó időszakunk volt ez, Gróf többször bravúrosan védett. Benne volt az egyenlítés, de egy ellentámadásból megduplázta a Ferencváros az előnyét. Az első félidőben rendben volt a játékunk. A szünetben az agyrázkódást szenvedett Szécsi kiesett, de sikerült hamar szépíteni. Ezután jött Nagy Sanyi sérülése és a harmadik gól, majd szétesett a játékunk. Ez nem jellemző ránk, kockáztattunk is a cserével, de fejetlenül támadtunk. A Ferencváros kihasználta a fegyelmezettségeink. Ez a sajnálatos súlyos vereség nem volt méltó hozzánk, elvesztettük a fonalat. A Ferencváros nagyon jól, nagyon gyorsan játszott.

Herczeg András