Vezetőedzőnk és játékosaink értékelései a tegnapi EL-meccsről.

Pozitív számunkra, hogy ismét kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, de talán több is lehetett volna benne, a támadójátékunk is rendben volt. Persze nyilván örülünk az egy pontnak is. Azt érzem, hogy játékban sokat fejlődtünk az utóbbi meccseken, ami szintén pozitívum” – mondta rögtön a lefújás után a Fradi védője, Botka Endre a SportTV-nek.

Úgy gondolom, nagyon fegyelmezetten és lelkesen játszottunk. Főleg a védekezésünk volt jó az első félidőben, mert nem nagyon tudtunk kialakítani helyzeteket. A második félidőben kicsit elfáradtunk, de hát egy Bajnokok Ligája-szintű ellenféllel szemben léptünk a pályára. A három pontot is megszerezhettük volna, voltak helyzeteink a második félidőben, gólt lőhettünk volna. Úgy játszottunk, hogy azzal a szurkolók és mindenki elégedett lehet, ne feledjük, a CSZKA volt az ellenfél, nem a hazai ligában játszottunk. Célunk mindig a legjobbat nyújtani, és gyűjteni a pontokat. Az El-ben magas szinten játszanak, nagy öröm, hogy itt szerepelhetünk. Teljesen mindegy, hány sérültünk van, minden játékosunk megérdemelten lépett pályára, és ott mindent megtett a klubért” – nyilatkozta a Ferencváros mestere, Szerhij Rebrov.

Dibusz Dénes kiemelte, hogy sokkal kevesebbet kellett védenie, mint Moszkvában, és a két párharc alapján elégedettek lehetnek a CSZKA elleni teljesítményükkel.

A második félidő közepén volt egy-két komolyabb sanszunk is a vezetés megszerzésére, de volt, hogy az ellenfél védői mentettek, volt, hogy az ellenfél kapusa védett lábbal egy egészen szenzációs mozdulattal. Benne volt a mérkőzésben, hogy nyerünk. A párharc pozitívuma, hogy mindkét mérkőzést lehoztuk kapott gól nélkül. Nem hiszen, hogy különösebben ünnepelni fogunk, hiszen vasárnap komoly mérkőzés vár ránk, előre kell tekinteni, minél gyorsabban regenerálódni. Egy jó csapat ellen sikerült pontot szerezni hazai pályán, jó focit játszott az ellenfél, még ha a pálya talaja mély is volt, és sokszor elcsúsztak a játékosok. Ettől függetlenül egy jó, izgalmas mérkőzést láthattak a nézők, és örülnünk kell az egy pontnak is.

Ez elején nem sokan gondolták, hogy ennyi pontot szerzünk az El-ben. Még két komoly mérkőzés vár ránk, rajtunk múlik, hogy mire visszük. Rebrov azzal a feladattal küldött a pályára, hogy kövessem a felfutó szélső védőmet, ne tudjon beadni és helyzetet kialakítani” – nyilatkozta Varga Roland, aki megjegyezte még, hogy ezen a mérkőzésen is annyi lehetőséget kapott, mint Moszkvában.

Sokkal jobban, összeszedettebben játszottunk, mint a kinti első félidőben, azokat a hibákat már nem követte el a védelmünk – mondta a végig remekül futballozó Lovrencsics Gergő. – Jól járattuk a labdát, az elejétől kezdve úgy éreztem, hogy egy kicsit veszélyesebbek vagyunk, mint ők. Nagyon kemény mérkőzés volt, örülünk ennek az egy pontnak, mennünk kell tovább, vasárnap mérkőzés, frissítenünk kell. Biztos voltam benne, hogy készülnek belőlünk, kielemeznek minket, de a hosszú labdák után ismét megvoltak a lehetőségeink. Nagy iramú mérkőzés volt, plusz a pálya talaja nem kedvezett, meglepő volt, hogy ennyire mély volt már a kezdetektől, ez nagyon sokat kivesz a lábakból. Volt a második félidő vége felé egy olyan húsz perc, amikor nem tudtunk már annyira kijönni, megtartani a labdákat. Nem kaptunk gólt most sem, ennek nagyon örülünk, az, hogy nem rúgtunk gólt, az benne van, de a csapat nagyot hajtott, nagyot küzdött, és az a lényeg, hogy csapatként értük el ezt az eredményt. Az Espanyol igencsak szedegeti a pontokat azóta, hogy döntetlent játszottunk velük, hatot rúgott a Ludogorecnek, biztos, hogy nem lesz egy könnyű meccs a következő. De jó tapasztalatot szereztünk ezen a meccsen is.

Mindkét csapat a győzelemre törekedett. Egy pontot szereztünk, de jobban játszottunk, és úgy gondolom, többet tettünk a győzelemért. Jobb az egy pont, mint ha veszítettünk volna. Keményen dolgoztunk, de ilyen a labdarúgás. Tovább kell küzdenünk, megvan az esélyünk a továbbjutásra. Nagyon erős az Espanyol, csoportelső, támadnunk kell ellenük, hogy nyerjünk. Voltak olyan játékosaink, akik korábban még nem léptek pályára európai kupamérkőzésen, az ő önbizalmuk sokat nőtt az elmúlt találkozókon” – tekintett hátra és előre is a csereként pályára lépő Isael.

NSO, Origo