Sokgólos meccsel hangoltunk a szombati európai Szuperkupára.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, B-csoport, 3. forduló
Ferencváros 17–11 CN Terrassa
Negyedek: 5-2, 3-2, 3-4, 6-3
Gólok: Zalánki 4, Varga 3, Fountoulis 2, Jansik 2, Mezei 2, Vámos 2, Jaksic 1, Sedlmayer 1

Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

“Sablonos” forgatókönyv szerint alakult a spanyolok elleni találkozó: előbb mi nyomtuk meg a játékot és léptünk el több góllal – lásd például a kezdést: 4-0 ide -, majd a Terrassa élt a megítélt fórokkal és jött lőtávolon belülre. Az ilyen percek követték egymást felváltva, így hozva rengeteg gólt – köztük egy-két klasszis találatot is, Varga Dénes húzását érdemes visszanézni! A győzelmünk egy pillanatra sem forgott veszélyben, jöhet a következő feladat: szombaton a Marseille otthonába utazunk, ahol az Euro Kupa címvédő francia csapat ellen mérkőzünk meg a Szuperkupáért, mint a Bajnokok Ligája címvédője.

Jansik Szilárd

A védekezés miatt van bennünk némi hiányérzetet. Remekül kezdtünk, az is volt a cél, hogy ellépjünk három-négy góllal. Az elején nem is tudtak támadni, csak aztán – ahogy mondta az edzőnk, Varga Zsolt –, felpuhulunk, és nem állunk bele eléggé keményen. Igaz, sok kiállítást ítéltek ellenünk, szóval nem is a keménység hiányzik, talán inkább nem figyelünk oda eléggé. Az európai Szuperkupa-mérkőzésen sokkal nehezebb lesz.

Varga Zsolt

Egyrészt elégedett vagyok, hiszen végig vezettünk, és ez fontos a Bajnokok Ligája-szereplésünk miatt. A védekezésről már nem mondhatom el ugyanezt, az első két negyedben csak négy gólt kaptunk, az rendben van, ám a második félidő hét találata sok. Ráadásul akkor lőtték őket, amikor le kellett volna zárni a mérkőzést. Ez abból is fakadhat, hogy újjáépült a csapat, vannak részek, amelyekben a játékosok még nem mozognak eléggé együtt, de hétről hétre dolgozunk, hogy javítsunk ezen.

NSO