Az esetleges átigazolások is szóba kerültek – Szombathy Pál vendége volt labdarúgó csapatunk vezetője a Reggeli Startban.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége, ahol beszélt Dibusz Dénes nagyszerű formájáról, az esetleges téli erősítésekről és Thomas Doll is szóba került.

Fantasztikus mérkőzéseken van túl Dénes az egész csapattal együtt, de ahogy Szergej szokta mondani, nem szeretünk senkit kiemelni, hiszen ez egy csapatsport, de az kétségtelen tény, hogy hihetetlen formában van – kezdte a beszélgetést Orosz.

Egyelőre nem merült fel az eladása, jelenleg nincs érte ajánlat, de nyilvánvalóan lesz érdeklődés. Gróf Dávid három bajnokin és egy kupameccsen védett, két jó kapusunk van, ez biztos pontot jelent, ha jönne ajánlat bármelyikükre, akkor tudják a másikat helyettesíteni. Nagyon fontos szempont volt, hogy két olyan kapust szeretnénk, akik egymást tudják inspirálni.

Orosz a hármas terhelésről elmondta, ez nem egy bevett szokás még Magyarországon, de az lenne a jó, ha minél több ilyen csapat lenne, amely ilyen ritmusban játssza a meccseket.

Az elődök munkája is szükséges volt ahhoz, hogy most ilyen csapat legyen a Ferencváros, a korábbi edzőknek ugyanúgy köszönet jár. Thomas Doll 4,5 évig velünk volt, mindent elértünk vele a nemzetközi sikereken kívül, most léptünk egyet és nemzetközi sikereket is elértünk, ebben nemcsak Szergejnek, hanem az egész szakmai stábnak, a menedzsmentnek része van. Olyan egység van a Ferencvároson belül, ami záloga ennek a sikernek – folytatta a vezérigazgató, majd a pénzügyi helyzetre is kitért. – Nagyon fontos, hogy ki milyen költségvetésből tud működni. Bármilyen jó edző Szergej, egy bizonyos szinten lévő játékosokat tudunk igazolni. Ha ennél jobbakat tudnánk, akkor biztos, hogy még tovább jutnánk, de nem tudunk versenyezni anyagilag egy Ludogoreccel és egy Dinamo Kijevvel sem, nem csak a nyugat-európai klubokkal. Az egy teljesen más kávéház. A Fradi jelenlegi kvalitásai az EL-re alkalmasak, ahhoz, hogy a BL-ben játszunk, hatalmas szerencse kellene.

Orosz a jövőbeli erősítésekkel kapcsolatban kiemelte, függetlenül attól, hogy továbbjutnak-e az EL-csoportból vagy sem, szeretnének egy következő lépést megtenni.

Figyeljük a játékosokat, akik szóba jöhetnek és nézzük azt, milyen lehetőségeink vannak, ez függvénye annak is, hogyan szereplünk az EL-csoportkörben. Ez egy soktényezős kérdés, mindig arra törekszünk, hogy a Fradi minden évben jobb legyen. Vannak kiszemeltek, de nem szeretném most rontani a pozícióinkat, természetesen azon dolgozunk, hogy erősödjön a Fradi. Grozav nem feltétlenül igaz, leginkább külföld felé nézegetünk, Tamás most is külföldön van, próbálunk egy olyan játékoshalmazt összerakni, akikből lehet válogatni. A Ferencvárosnál mindig speciális a magyar játékosok szerepe, mert a Fradira szoktuk mondani, hogy a “nemzet csapata”, ezért fontos, hogy magyar játékosok is legyenek. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartanunk, hogy állandó teljesítménykényszer alatt vagyunk – NB I-et, kupát kell nyerni és nemzetközi szinten lehetőleg jól kell szerepelni -, a keretet így kell összeállítani és nem feltétlenül csak azt tarthatjuk szem előtt, hogy minél több magyar játékosunk legyen, mint például egy NB I-es középcsapatnál, amely célja, hogy az első osztályban maradjon, játékosokat neveljen és eladja őket – mondta az interjú végén Orosz Pál.

DigiSport, kivonat: Csakfoci