Így várják a mai kupameccset a hazaiak.

Messze nem ideális körülmények közt, de remek hangulatban készült az év mérkőzésére az NB III Nyugati csoportjában szereplő BKV Előre labdarúgócsapata, amely a Magyar Kupa 7. fordulójában a Ferencvárost fogadja szerdán 12.30-kor.

Az amatőr együttes játékosai a barátságtalan időjárás miatt saját pályájukon sem tudtak gyakorolni, a gyepszőnyeg megóvása érdekében ugyanis kedden a kapuk mögött kellett edzeniük a szemerkélő esőben a várva várt összecsapásra. A rekordbajnok látogatása előtt persze a mostoha körülmények sem szegték kedvüket.

Bíztam benne, hogy a Gönyű elleni továbbjutás után egy nagy csapattal, a Fradival vagy a Fehérvárral találkozunk, mindig élmény ilyen együttesek ellen játszani – mondta lapunknak a gárda kapusa, Palásthy Dávid (29), aki aligha fog unatkozni a meccs alatt.

Nem tudhatjuk, ki kap lehetőséget majd a Fradiban, de remek játékosok ülnek a kispadon is, bárki lép pályára a támadók közül, nem lesz könnyű tartani őket.

Az amatőr együttes háza táján Balogh Bencétől (28) várják elsősorban a gólokat, a házigólkirálynak ehhez azonban a parádés formában védő Dibusz Dénes (28) vagy Gróf Dávid (30) eszén kell túljárnia. A zöld-fehérek kapuját az Európa-ligában az orosz CSZKA Moszkva sem tudta bevenni, így nem kis fegyvertény lenne, ha az NB III-as gárdának sikerülne.

Nem lesz egyszerű dolgunk, ahogy az utóbbi időben a Fradi egyik ellenfelének sem volt. Valószínűleg nem mi fogjuk uralni a meccset, így arra összpontosítok, hogy az esetlegesen adódó egy-két helyzetet gólra tudjam váltani. Természetesen nagyon örülnék, ha betalálnék – fogalmazott a csatár.

A komoly mérkőzés persze költséges előkészületekkel jár a biztonsági szolgálattól a játékvezetői díjig, ami jelentős anyagi terhet ró a klubra.

600-700 nézővel számolunk, ebben az esetben tudjuk nullszaldóra kihozni a meccset. Én személy szerint jobban örültem volna alacsonyabb osztályú ellenfélnek, a továbbjutás a legjobb 32 közé ugyanis 2 millió forintot ér – árulta el Mátyás Tibor (59) ügyvezető. – A játékosok persze fel vannak dobva, és alig várják, hogy megmutathassák magukat a Fradi ellen.

Régi ismerős

Menczeles Iván (65) vezetőedző különösen Lovrencsics Gergő (31) személye miatt várja az összecsapást.

Gergő 17 éves korában, Budafokon volt a játékosom, edzések előtt sokszor én vettem fel a gödöllői HÉV-megállónál. Nagyon szerény, tisztelettudó és rendkívül tudatos fiatalembernek ismertem meg. Azóta nem találkoztam vele, de követtem a karrierjét, és nagy öröm számomra, hogy ilyen sikeres játékos vált belőle – mondta a tréner.

Blikk