A sportnapilap és a FradiMédia Rolival beszélgetett, az interjú mellett megnézhetitek játékosaink és vezetőedzőnk lefújás utáni értékelését. A fiúk egyébként ma kora délután, menetrend szerint 12.35-kor szállnak le Ferihegyen.

– Milyen érzés volt?
– Még most is kiráz a hideg… Amikor láttam, hogy jön középre a labda, csak arra figyeltem, ne hibázzak. A gólörömnél ráadásul éppen ott volt előttem a Fradi-tábor, először hozzájuk szaladtam, csak utána indultam a kispadunk irányába.

– Olekszandr Zubkovnak megköszönte a gólpasszt?
– Még ott a pályán, de később az öltözőben is vállon veregettük egymást. Örülök neki, hogy látta, érkezem középen, nem volt nehéz dolgom, közelről kellett a kapuba passzolnom a labdát.

– Szerhij Rebrov is gratulált?
– Igen. Ő is megveregette a vállam az öltözőben, a többiek pedig ugrattak, szórakoztak velem, de ezen az estén ez volt a sorsom. Édes teher volt ez. A lényeg, hogy remek estét szereztünk magunknak és a szurkolóinknak. Azt se feledjük, mi már azzal elértük a célunkat, hogy bejutottunk a csoportkörbe. Minden megszerzett pontnak örülünk, nagyot melóztunk a CSZKA ellen, kőkemény mérkőzés volt.

– A szakmai stáb mit kért öntől a pályára küldése előtt? Lőjön egy gólt?
– Ez így nem hangzott el. Nulla nulla volt az eredmény, úgy voltunk vele, idegenben az egy pont sem lenne rossz eredmény, mégis csak a CSZKA Moszkva otthonában játszottunk. Szerhij Rebrov azt kérte tőlem, a két felfutó szélső védőjüket felügyeljem, de azt hiszem, aligha bánja, hogy végül győztes gólt is szereztem.

– Tudom, nem szeret róla beszélni, mégis felteszem a kérdést: hogyan éli meg válogatott játékosként, hogy csupán csere a Ferencvárosban?
– Tényleg nem szeretek erről beszélni. Eddig is csináltam a dolgom, ezután is fogom. Meglátjuk, a jövőben mennyi játéklehetőséget kapok. Egy biztos, rossz szót nem lehet rám szólni, az edzéseken mindent beleadok. Elismerem, nehéz helyzet az enyém, de valahogy mindig motiválom magamat. Ezután is ezt fogom tenni. Nem vagyok reklamálós, asztalra csapós típus, teszem a dolgom, és bízom benne, minél többet játszom majd.

– Három kör után négy pontjuk van a csoportban. Gondolta volna?
– Hazudnék, ha azt mondanám, erre számítottam. Némileg felborítottuk a csoportot, hiszen döntetlent játszottunk az Espanyol otthonában, most pedig győztünk Oroszországban. Négy pontot szereztünk három mérkőzés alatt, ez azért nem rossz eredmény. Meglátjuk, mire lesz elég, stresszelni biztosan nem fogunk ezen, élvezzük, hogy itt lehetünk a csoportkörben.

NSO

A félidőben az hangzott el, hogy próbáljuk a középpályán és a támadósorban kicsit jobban megtartani a labdákat, ami szerencsére működött is. Így kicsit levegőhöz jutottunk, és nem kellett folyamatosan nyomás alatt játszanunk. Az első félidőben ezzel voltak komoly problémáink – nyilatkozta a moszkvai találkozót követően az MTI-nek Lovrencsics Gergő, aki hozzátette, érezte az erőt a csapatban.

Ez a győzelem erőt kell, hogy adjon nekünk az előttünk álló nehéz sorozathoz – fogalmazott a védő.

Kiemelte: a két hét múlva a Groupama Arénában rendezendő találkozót úgy kell kezdeniük, mint most a második félidőt, amelyben bebizonyította az együttes, hogy tud és mer is futballozni.