A „Szakosztályok az Arénában!” programsorozat keretein belül látogatnak ki az Üllői útra.

Dörnyei Balázs együttese 2019 tavaszán mindent vitt: májusban az Új Hidegkuti Nándor Stadion közel teltházas közönsége előtt egy remek, izgalmas mérkőzésen 4-3-ra legyőzte a DVTK-t a FÖRCH Női Magyar Kupa döntőjében, ezzel zsinórban ötödször hódította el a trófeát, erre pedig korábban még nem volt példa. Az FTC-Telekom a Jet-Sol Liga Női NB I bajnoki döntőjébe is bejutott, zsinórban ötödik alkalommal. A Fradi korábban 2015-ben és 2016-ban is bajnoki címet ünneplelhetett, utána viszont kétszer elvesztette a döntőt. Mind a négyszer a nagy rivális MTK volt az ellenfél, ez pedig idén júniusban sem történt másképp. Idén tavasszal viszont a mieink ünnepelhettek önfeledten a végén: a két győzelemig tartó finálé első meccsén a Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re győzött, majd az MTK otthonában igazi futballünnepet rendeztek lányaink, a vége 3-0 lett, így két év szünet után újra magyar bajnok lett a Ferencváros!

A Fradi ezzel kivívta a jogot, hogy ott legyen az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az FTC-Telekom a pozsonyi négycsapatos selejtezőtornán 3-1-re legyőzte a házigazda Slovant, majd 2-0-ra a moldáv bajnok Agaristát, így ki-ki meccset játszhatott a szabadkai ZFK Spartakkal. A mieink hiába vezettek kétszer is, ellenfelünk mindkétszer egyenlített, így 2-2 lett a meccs vége. Jobb gólkülönbsége miatt a Spartak örülhetett. Bár hajszálra voltunk az FTC történetének első női főtáblájától, drámai búcsú lett a BL-kaland vége.

Ez azonban nem vetette vissza lányainkat, akik az új idényben is remekül szerepelnek: hat forduló után a második helyen állnak a bajnokságban, míg a kupában magabiztosan jutottak a legjobb nyolc közé. Emellett az Eb-selejtezős magyar felnőtt válogatottban rendszeresen ott van 7-8 fradista, de adunk játékosokat a bosnyák, a szlovén és az észt nemzeti csapatnak is.

A jelen mellett a jövő is fényes: az U16-os és az U19-es korosztály is magyar bajnoki címvédő, míg a nemrég elitkörbe jutott U17-es válogatott keretében négy, a szintén elitkörös U19-eseknél tíz fradistát találhatunk.

Az FTC vezetősége szeretne lehetőséget adni a labdarúgáson kívüli, talán kevésbé reflektorfényben szereplő sportágaknak, hogy a labdarúgócsapat közönségének bemutatkozhassanak. Emiatt a szezon minden hazai bajnoki mérkőzésén egy-egy szakosztály kitelepül a Groupama Arénába. Ennek köszönhetően szurkolóink személyesen ismerkedhetnek meg az FTC szakosztályaival, a lehetőségekhez mérten, akár ki is próbálhatják az adott sportágat, és minden lényeges információt megtudhatnak a sportolókról, mérkőzésekről, toborzásról! A „Szakosztályok az Arénában” programsorozatnak köszönhetően a tavaszi idény végére a remények szerint szurkolóink egy átfogóbb képet kapnak arról, hogy mi is az a Ferencvárosi Torna Club, mennyi különleges és szerteágazó sportág fut a zöld-fehér színek alatt, hány kivételes sportember, edző dolgozik fanatikusan, és küzd hétről-hétre a Fradi hírnevéért, a Fradi Családért, ezáltal a szurkolókért is!

Fradi.hu, a Dózsa elleni bajnoki alatti további programokról ide kattintva olvashattok.

Az alábbi videókból kiderül, milyen jó hangulatú eseményre lehet számítani: