Amerikát és a Partizant is megjárt fiatal játékos igazolt a külvárosba.

A nyáron több próbajátékost is tesztelt a Nebojsa Vignjevic vezette szakmai stáb. Közülük a szerb és amerikai kettős állampolgársággal rendelkező utánpótlás válogatott középpályás, Mateja Milasinovic pályára lépett az NK Osijek, az ETO FC Győr, az FC Ajka elleni edzőmérkőzésen is. A klubhonlap akkori tájékoztatása szerint megállapodás akkor nem született a felek között.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) szúrta ki, hogy a 18. életévét novemberben betöltő játékos a napokban aláírta szerződését az NB I-ben ötödik helyezett csapathoz. Milasinovic saját közösségi oldalán számolt be az átigazolásról, az Újpest FC egyelőre nem adott hírt róla.

Örömmel jelentem be, hogy hivatalosan is aláírtam a profi szerződésemet az Újpest FC-vel. Szeretnék köszönetet mondani Istennek, a családomnak és a barátaimnak, hogy támogattak és segítettek eljutni oda, ahol ma vagyok. most kezdődik az igazi munka – írta a közösségi oldalán a lila-fehérek új szerzeménye.

Milasinovic legutóbb a belgrádi Partizan U19-es csapatában szerepelt, korában pedig a LA Galaxy akadémiáján pallérozódott Los Angeles-ben.

forrás: csakfoci.hu