De ez az eredmény sem volt elég ahhoz, hogy megszerezze az olimpiai kvótát.

Október 6. és 13. között Stuttgartban rendezik a felnőtt tornászok olimpiai kvalifikációs világbajnokságát. A férfi magyar válogatottban ott volt Ryan Sheppard is. A magyar csapat a selejtezők második csoportjában lépett a szerekhez és 235.594 pontot szerezve végül a 23. helyen zárt.

Az egyéni összetettben az FTC-Telekom versenyzője, Ryan Sheppard végzett a legjobb helyen a magyarok közül, 78.032 ponttal a 70. lett. Többszörös magyar bajnokunk ugrásban és korláton is legjobb magyar tornász lett. Bár az olimpiai kvótaszerzés ezúttal nem sikerült, erre még lesz lehetőség a jövő évi Európa-bajnokságon, illetve a Világkupa-sorozatban.

Altorjai Sándor, csapatvezető

Még további kvóták szállhatnak az egyéni összetettes versenyzőkre a vb-n, a szerenkénti finálékból ugyanis az első három tornász kap kvalifikációt, de természetesen itt is kiveszik a már kvótát szerzett tornászokat. Ha pedig a finálé mind a nyolc tagja már ötkarikás induló, akkor az egyéni összetettre száll ez a lehetőség, de úgy gondolom, Ryan így sem tud olimpiai szerepléshez jutni. Még további két esély van, a jövő évi Európa-bajnokságról és a Világkupa-sorozatról is ki lehet jutni Tokióba.

Bővebben: Fradi.hu, MATSZ