Rövid pihenő után újra edzésben labdarúgó csapatunk – jövő héten a Dózsa érkezik az Üllői útra.

Galéria: csütörtöki és pénteki edzés @ FTC facebook

Magyar bajnok labdarúgó csapatunk néhány pihenőnap után a válogatott játékosok nélkül látott újra munkához csütörtökön. A következő feladat az Újpest elleni hazai derbi, amelyre jövő szombaton kerül sor. A péntek délelőtti tréning után erről, illetve a következő napok fontos feladatairól kérdeztük másodedzőnket, Máté Csabát.

Nagyon fontos lesz, hogy ki milyen állapotban tér vissza hozzánk a válogatottakból: lesznek, akikkel mentálisan kell foglalkozni majd, illetve lesznek olyanok is, akik nem játszottak, ezért néhány edzés hiányzik majd a lábaikból – kezdte Máté Csaba. – Egy válogatott hét után sosem egyszerű visszazökkenni a labdarúgóknak a klubcsapatukba, ez nem csak nálunk van így, általában jellemző, éppen ezért örülök, hogy Eldar Civic kivételével a jövő hét elején mindenki visszatér hozzánk, így megfelelő idő áll majd rendelkezésünkre közösen készülni az Újpest elleni derbire.

Ha van mérkőzés, amelyre senkit nem szükséges külön felspannolni, az éppen a derbi – jól tudja ezt másodedzőnk is.

Aki már játszott ilyen mérkőzésen, az pontosan tudja, hogy egy derbi többről szól, mint a bajnoki pontok, tudjuk, mit jelent mindez a klubnak és a szurkolóknak. Bár több mint egy hét van még a meccsig, természetesen már téma közöttünk a Fradi–Újpest. Ez egy igazi presztízsmeccs, ennek megfelelően készülünk rá. Az volna a legjobb, ha több hasonló mérkőzés lenne a bajnokságban, hiszen erre tényleg nem kell külön motiválni senkit sem.

Fradi.hu