Ha sportértéke sok nem is volt a tegnapi Erste Liga mérkőzésnek, sok szép gólt láthattak a kilátogató fradisták.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 11. forduló
Ferencváros 9-1 Hokiklub Budapest
Harmadok: 3-0, 4-1, 2-0
Gólok: Hegyi, Nagy (+1, Pavuk, Karmeniemi), Kulmala (Nagy, Hegyi), Kulmala (+1, Rantanen, Karmeniemi), Fitzgerald (Tóth A.), Tóth Re. (Boros), Fitzgerald (Kulmala, Nagy), Kulmala (Pavuk, Sarcia), Tóth Gergely

Nagy K. (Arany)
Rantanen, Karmeniemi – Kulmala, Nagy G., Pavuk
Pulli, Tóth Gergely – Tóth A., Fitzgerald, Switzer
Hegyi, Sarcia – Tóth Richárd, Tóth Renátó, Hajós
Jászai, Boros – Roczanov, Tóth Gergő, Farkas

Ismét a fiatal Nagy Kristóf állt a kapuba a vasárnapi találkozón, amely gyorsan kis túlzással edzőmeccsé silányult. Bár nem indult könnyen a gólgyártás, majd negyedórát kellett rá várni, de utána egyből beindult a henger. Hegyi Ádám törte meg a jeget, aki egy kifelé guruló pakkot bombázott be a Hokiklub hálójába, utána pedig nem kellett sokat várni a következő találatokra: négy percen belül Nagy és Kulmala is ünnepelhetett. A második harmadban ellenfelünk szépítő találata után két perc alatt lőttünk hármat, köztük egy szépségdíjasat is: Tóth Adrián hihetetlen keresztpasszal lőtte meg Fitzgerald botjának tollát, ahonnan egyből a hálóba pattant a játékszer. Ebben a húsz percben az is előfordult, hogy emberhátrányban négy az öt ellen felálltunk, ritkán látni ilyesmit. A záró húsz percben pedig beállítottuk azt az eredményt, amelyet a Tüskecsarnokban is elértünk Gröschl Tamás fiai ellen.

A folytatásban komoly erőpróbák várnak ránk: a hétvégén Erdélybe utazunk, utána pedig hazai pályán lépünk jégre a Visegrád Kupa rájátszásában.

Fodor Szabolcs

Ezeken a mérkőzéseken az a legfontosabb, hogy tudjunk végig koncentrálni, vegyük komolyan, mert mutatja a sport nem egy példán keresztül, hogy ha nem így teszünk, akkor meg tudunk botlani. Az volt a terv, hogy 60 percig vegyük komolyan, menjünk előre, ezzel is megtisztelve az ellenfelet, hozzuk magunkat és a játékunkat. Ez sikerült, ezért lett ilyen eredmény. A Hokiklub is az elejétől a végéig küzdött, ez tetszett, nem álltak be a kapujuk elé, nyíltabbak voltak, ami segíti a tanulásukat.