Így továbbra is hibátlanul állunk a dobogón, öt meccsből ötöt hoztunk a bajnokságban.

Férfi kézilabda, NBI, 5. forduló
Ferencváros 39–27 (23-12) Orosházi FKSE
Gólok: Kovacsics 6, Schäffer 6, Andjelic 4, Nagy 4, Prainer 4, Bujdosó 3, Mikita 3, Pordán 3, Debreczeni 2, Kiss 2, Imre 1, Schuch 1

A mérkőzés kezdete előtt az elmúlt napokban elhunyt Kele Miklósra, clubunk bajnokára, férfi kézilabda csapatunk korábbi kiváló kapusára emlékeztünk. Isten nyugosztalja!

A pont nélkül álló Orosháza érkezett tegnap a népligeti Elek Gyula Arénába, joggal bízhattak abban a fradisták, hogy sikerül tovább menetelnünk az NBI-ben. És így is lett: bár az első percben elvettek tőlünk egy gólt, valamint egyből kiküldték Schuch Timuzsint, ez csak arra volt elegendő a vendégek számára, hogy öt percig tudjanak tartani minket. Mert beindult a Fradi-henger és igazi csapatmunkával gyorsan bedaráltuk ellenfelünket, már a 23. percben rájuk számolhattuk a tízet. Szépen, ötletesen játszottunk, de azt is hozzá kell tenni, hogy az Orosháza kapusai helyett talán egy zsák krumplit is jobban fogott volna a kapuban: 45 lövésből mindössze hatot tudtak kivédeni. Félidőre már tizenegy volt közte, így Horváth Attila komoly csapatforgatásba is kezdhetett. Egyre több fiatalunk lépett pályára, nem sikerült egyből felvenniük a ritmust, így kicsit csökkent a különbség – hatra is feljöttek a vendégek -, miután megtalálták a helyüket a pályán, már nem volt probléma: plusz egyet hozzátettek a félidei közte eredménynek: tizenkettővel nyertünk!

Pordán Bálint

Fájt a szívem, hogy betegség miatt nem lehettem ott Mezőkövesden. Most nagyon jól éreztem magam, gratulálok az egész csapatnak, a két félidő elején volt egy kis dekoncentráltságunk. Ezeket az apróságokat ki kell javítanunk, mert a rangadókon nem lehet majd ilyen hibákat csinálni. De jól működött a dolog elöl és hátul is.

Horváth Attila

A mai győzelmet Kele Miklós emlékének ajánlanám, ezzel a győzelemmel tisztelgünk előtte. Nagyszerűen játszottunk, úgy kezdtünk, ahogy szerettük volna: kemény védekezésből szellemes támadásokat vezettünk. Amit kicsit sajnálok, az a második félidő eleje, nem jó hozzáállással jöttünk ki, nehezen indult be a csapat, megvoltak a helyzetek, de kihagytuk a ziccereket és közelebb hoztuk az ellenfelet. Rossz volt ezt átélni, de túllendültünk rajta, és sok fiatallal a pályán visszaállítottuk azt a különbséget, ami az első félidőben is volt. Nagyon örülök a győzelemnek. Régen nem volt ilyen a Ferencvárosban, hogy ötből ötöt nyerjünk. Innentől nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk a bajnokságban.