De a célkeresztben már ott van a szerdai Bajnokok Ligája rajt is.

Férfi vízilabda, OBI, 5. forduló
Debrecen, 17.00: Debreceni VSE – Ferencváros
Jegy: 500 Ft

A mérkőzés előtt Kállay Márkot kérdezték:

Pénteken csapatunk már a Komjádi-uszodában tartott edzést – galéria -, hiszen szerdán ott fogadjuk a Waspo Hannover együttesét a Bajnokok Ligájában. Az eddig eltelt időszakról nyilatkozott Varga Zsolt és több játékosunk is.

Nikola Jaksic

Mindössze három hét pihenőt kaptunk, ez nem volt elég, de igyekeztem kihasználni. Belgrádban pihentem, és a görög tengerparton, végül egy pár napot Budapesten is töltöttem. Aztán már augusztus végén megkezdtük a Fradival az edzéseket, és most már egyre jobb formába lendültünk. Rövid volt a vakáció, de kellemes, minél több élményt próbáltam belesűríteni. Lehet feljebb kerülni, igen egyszerűen: ismételni kell, mindent meg kell nyernünk még egyszer. Még egyetlen klubcsapat sem tudta megcsinálni azt, hogy két egymást követő idényben mindent megnyerjen. Jó lenne, ha a Fradi lenne az első. Képesnek érzem a csapatot a duplázásra, ez jelenti számomra – és gondolom, a többieknek is – a motivációt. Az új játékosok valamennyien nagyszerű pólósok, Funtulisz a világ egyik legjobb kapásoldali lövője, Dumi mellett nagyszerű lesz. Zalánki pompás balkezes szélső, Constantin-Bicari pedig nem véletlenül volt az ausztrál liga MVP-je. Erősödött velük a Fradi. Remekül érzem magam. Egy év alatt megszerettem Budapestet, nagyon hasonlít Belgrádra a hangulata, és ha beülök a kocsimba, három és fél óra alatt otthon vagyok.

Vámos Márton

Reális cél a tavalyi eredmények megismétlése, de nagyon nehéz lesz. Sőt, mivel címvédők vagyunk, nagyobb nyomás lesz rajtunk, mert mindenki minket akar majd megverni, ehhez kell majd felnőnünk.

Varga Dénes

Ebben a szakaszban mindig szeretem, hogyha a szembe jövő kupákat meg tudjuk nyerni. Most is ezt tartom szem előtt, hogy ezt a nemzetközi szuperkupát nyerjük meg. Kicsit könnyebb dolgunk van, mint tavaly… Aztán pedig a Magyar Kupát szeretnénk behúzni, ami azzal, hogy az UVSE-n keresztül kell bejutni, eggyel több nehéz ellenfelet enged be a végére, nem lett volna baj, ha itt összesorsolnak minket egy nagy riválissal. De teljesen mindegy, akár a döntőben is találkozhatunk a legnehezebb ellenféllel, az is kielégítő lesz. Bízom abban, hogy az új játékosaink visznek egy kis színt a játékunk képébe és hamar kialakítunk egy olyan homogenitást, ami jellemezte a csapatot a legutóbbi szezon végén.

Zalánki Gergő

Komoly edzéseken vagyunk túl, rengeteget kondiztunk, úsztunk, fel vagyunk készülve a nagy menetre. Az itteni játék sokkal jobban hasonlít a válogatott játékához. Nem játszom három és fél-négy negyedeket, hanem kevesebbet, azt viszont jóval nagyobb erőbedobással kell teljesítenem. Úgy gondolom, hogy a bajnokságban az OSC lesz a legfőbb riválisunk, ők Prlainoviccsal egy olyan vezéregyéniséget igazoltak, akire nagy szükségük volt, mert előtte azért volt ott némi fejetlenség. Úgyhogy ő nagyon kellett a csapatnak. A Bajnokok Ligájában pedig.. ott azért jóval több jó csapat van, nem tudom, hogy a végén kikkel kerülünk össze, a csoportban a Recco lesz a legnagyobb ellenfél, illetve az OSC is ott van, úgyhogy velük jó sokat fogunk ebben a szezonban játszani. Ami a nemzetközi riválisokat illeti, most játszottunk az Olympiakoszzal, ők is nagyon jók lettek, Jokoviccsal és Mitkével. Szóval lesz pár nagy ellenfél, de csináljuk, ahogy tudjuk…

Varga Zsolt

Összességében: egy összesűrített időszak áll mögöttünk, hiszen már mérkőzéseket kellett játszanunk a második héttől, ahogy elindult a felkészülés. Ennek ellenére mégis úgy döntöttem, hogy mindenféleképpen végigcsinálunk egy hathetes, komoly felkészülési programot, akár egy kicsit azt is kockáztatva, hogy nem biztos, hogy olyan jól fog menni a játék az első időszakban. A hosszú év után megkapták a játékosok a pihenőt, szükség van arra az időszakra is, hogy tudjunk építkezni, utána abból tudunk játszani. Tehát nehéz időszak van mögöttünk, igazából ezen a héten meg a múlt héten kezdtünk el más jellegű munkát végezni, mint előtte, tehát átálltunk a nagyon komoly fizikai és inkább konditerhelésről több vízi és taktikai munkára. Most ennek a fázisa van, látom, hogy még tényleg sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy még az alapok visszajöjjenek, hiszen a csapatban azért fontos szerepekben fontos játékosok cserélődtek, idő kell, hogy mindenki tudja a saját dolgát. Azt gondolom kimondhatjuk, hogy a Bajnokok Ligájában a Final8-be jutás az alapelvárás, magunk felé is, illetve a klubtól. Nyilvánvalóan ez a cél, de azért láthattuk tavaly is azt, hogy év közben mennyire nehéz volt. Nehéz volt összerakni azt, hogy ténylegesen hétről hétre csúcsforma legyen és az a végére is megmaradjon. Nyilván ez tavaly úgy sikerült, ahogy sikerült, a végére ténylegesen, hogy sikerült a csúcsformát hoznia a csapatnak, jó lett az egésznek az optikája, a felkészülés, minden. Ami ott sikerült, abból tanulva megyünk tovább ezen az úton és megpróbáljuk erre a csapatra ráilleszteni az ismereteket, ugyanúgy végigcsinálni a felkészülést.

Bővebben: Magyar Nemzet, MTI, VLV