Krisztofer mellett pólósunk, Jansik Szilárd képviselte clubunkat a fiatalok előtt – a fradisták jótékonysági akciója során többszáz fiatalnak jutott iskolaszer, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet juttat el a rászorulóknak.

Galéria: FTC

Jelentkezés az iskolalátogatási programra: fradisuliprogram@fradi.hu

Az FTC és stratégiai partnere, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) augusztusban jótékonysági programot hirdetett, amelynek célja a rászoruló gyermekek iskolakezdésének támogatása volt. A gyűjtés időtartama alatt a Fradi Shopban leadott vagy a webshop.fradi.hu-n keresztül megvásárolt és felajánlott termékekkel együtt összesen 585 darab iskolaszert gyűjtött össze a Fradi-család. Mindezt Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke adta át Gáncs Kristófnak, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójának.

A felajánlásokat nyolcan személyesen kapták meg a Groupama Arénában szeptember 29-én lejátszott FTC–Kisvárda futballmérkőzés előtt, a további adományokat a segélyszervezet juttatja el a rászorulóknak.

Hálásak vagyunk a szurkolóknak, hiszen együtt összesen 585 Fradi-iskolaszert gyűjtöttünk össze. Ez egy első együttműködés volt ebből a típusból, örömmel tapasztaltuk, hogy nyitottak voltak rá a drukkerek. Ez egy szuper történet, akár egy jó hagyománynak is lehet a kezdete – kezdte Gáncs Kristóf. – A vasárnap átvett adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet a különböző intézményein keresztül adja át a rászorulóknak. Fontos, hogy mi nem csak iskolakezdéskor támogatjuk a családokat, hanem egész évben, úgyhogy nagyon jó helyre kerültek a szurkolói felajánlások.

A Ferencvárosi Torna Club részéről Nyíri Zoltán értékelte az együttműködés eredményeit.

Szerintünk egy olyan klubnak, mint a Ferencvárosi Torna Club kötelessége segíteni az olyan családoknak, amelyek számára a tanévkezdéskor nagy terhet jelent az iskolaszerek beszerzése. Korábban volt egy szlogenünk: „Fradistának lenni felelősség”. Azt gondoljuk, hogy ez az igazi felelősség, amikor az FTC olyan emberek mellé áll, akik támogatásra szorulnak. Az ökumenikusokkal évek óta szoros kapcsolatban vagyunk, mindig nagy örömmel segítünk. Ameddig erre lehetőségünk van, ígérem, hogy továbbra is fogunk – nyilatkozta Nyíri Zoltán.

Fradi.hu