A Grasshoppersnek kettőt lövő Ottót kérdezték labdarúgó csapatunkról.

– Meglepő volt, hogy “felülről” remizett a Fradi az Espanyollal, azaz inkább Rebrovéknak állt a meccs. Mi az igazság, a magyar bajnok volt ennyire jó, vagy az Espanyol most gyengélkedik?
– Az első félidőben a Fradi nagyon jól játszott, különösen ahhoz képest, hogy a nyitó fordulóban, idegenben, egy spanyol elsőosztályú csapat ellen kezdte a sorozatot. Rebrov mester felkészültségét bizonyítja, hogy remek taktikát dolgozott ki. Biztos vagyok benne, ha vezetésünk után rúgunk még egy gólt, megnyerjük a meccset. A második játékrészre már egy más felfogású Espanyol jött ki, és azt is észlelni lehetett: nem fizikálisan gyenge a Fradi, hanem az ilyen jellegű és iramú mérkőzésekhez nincsenek hozzászokva a játékosok. Az EL-sorozat azt is tökéletesen megmutatja: kik azok a játékosok, akik nemzetközi szinten is alkalmasak lesznek a huzamosan jó teljesítményre. Mindenesetre a mi, 1995-ös BL-szereplésünk, majd a 2004-es Európa Liga-főtáblára jutás után egy újabb generáció nőtt fel, akik már nagyon várták, hogy újra rangos nemzetközi mérkőzéseken szurkolhassanak a zöld-fehéreknek.

– A zelső kör után miként látja az esélyeket a Fradi csoportjában? Az Espanyol és a CSZKA a vártnál gyengébb, a Ludogorec és a Ferencváros a vártnál erősebb?
– A Ferencváros nem gyengébb vagy erősebb, hanem fejlődik. A Fradinak – hazai pályán – mindhárom riválisa ellen van esélye pontokat szerezni, tehát optimista vagyok. Minden egyes idegenbeli mérkőzésre is jól ki kell dolgozni a stratégiát, hiszen nincsen két egyforma meccs. Az Espanyol talán gyengébben teljesített a vártnál, sőt a második félidőben sem játszott túlságosan lehengerlően. Ennek oka, hogy nincsenek olyan játékosai, akik egy-egy mérkőzést eldönthetnének. A CSZKA – egygólos vezetés után – nagyon leeresztett, a Ludogorecet pedig jól ismerjük. Abban biztos vagyok, hogy az ellenük vívott két mérkőzés egyáltalán nem hasonlít majd a BL-selejtezők során vívott találkozókra.

- Lát olyan magyar fiatalt, aki akkora sztárja lehet a Fradi idei EL-csapatának, mint Vincze Ottó volt a 95-ös BL-együttesének?
– Talán láthatnék, de jelenleg nincs olyan tehetség az első csapat közelében, aki stabilan a kezdő együttes tagja lehet. Ezt hiányolom, s ebben nem csak a szakvezetés a hibás. Egyértelműen többet várok tehát a feltörekvő nemzedéktől, akik közül Csonka András, Szerető Krisztofer vagy a 2001-es születésű Papp Marcell is lehet a jövő nagy kedvence.

– Melyik a jobb Fradi? Az önök Bajnokok Ligája-csapata vagy a mostani?
– Nagyon nehéz összehasonlítani a két csapatot, már csak azért is, mert a miénkben nem kevesebb, mint 18 Fradihoz köthető játékos szerepelt. Csapatként talán a mai Ferencváros erősebb, de a mi középpályás sorunk technikásabb játékosokból állt, és egyénileg is jobb képességű futballisták alkották a keretet. Tehát a mi csapatunk volt a jobb!

SportPlusz nyomán.